Dag van de Buren

Op vrijdag 24 mei is het 'Dag van de Buren' in Hasselt. Verzamel met de buren op de stoep, oprit of een pleintje... en ga gezellig samen zitten. Krijg je er ook al zin in?
Op vrijdag 24 mei is het 'Dag van de Buren' in Hasselt. Verzamel met de buren op de stoep, oprit of een pleintje... en ga gezellig samen zitten. Krijg je er ook al zin in?

Hoe pak je het aan?

Het idee is simpel. Jij bedenkt samen met een andere buur de locatie voor het burenfeestje. Nodig vervolgens ten minste 5 buren uit en vraag om een stoel, een drankje en iets lekkers mee te brengen. Zo kan je burenfeestje de hele dag of avond doorgaan. Laat ook aan de stad Hasselt weten dat je meedoet. Doe dit zeker voor 6 mei 2019. Je ontvangt van ons: affiches, uitnodigingen voor de buren en een Fairtradepakket van Oxfam Wereldwinkel Hasselt.

Verzamel met de buren op de stoep, oprit of een pleintje... en ga gezellig samen zitten. Denk na 22 uur wel aan de slapende buren. De dienst Wijkmanagement springt bij enkele buurtfeestjes binnen om kennis te maken.

Win een leuke verrassing

Na je inschrijving heb je een e-mail ontvangen wanneer je je startpakket (affiches, 30 uitnodigingen voor de buren en fruitsap en een hapje van Oxfam Wereldwinkel Hasselt) kan afhalen. Nodig vervolgens minstens 5 buren uit, of de hele straat, dat mag natuurlijk ook. Vraag of iedereen een stoel meeneemt en een drankje of iets lekkers. V

Win een leuke verrassing
1. Uit de inschrijvingen worden vijf feestjes uitgeloot, zij winnen een muziekoptreden op de dag zelf.
2. Zeg-het-met-een-bloemetje! Is er iemand in de buurt die in de bloemetjes gezet mag worden? Heeft iemand zich ingezet voor de buurt of zorg gedragen voor een buurtbewoner? Nomineer een buur bij je inschrijving en 5 verhalen worden uitgeloot. De wijkmanager en schepen komen het bloemetje tijdens het burenfeestje brengen.

#DagvandeBurenHasselt

Leg je memorabele momenten vast op camera en gebruik de hastag #dagvandeburenHasselt op facebook, instagram, twitter…

Heb je nog vragen?

Bel dan naar 011 23 94 45 (Dienst Wijkmanagement) of stuur snel een mailtje naar wijkmanagement@hasselt.be.

Niets missen van Hasselt? Ontvang het laatste nieuws rechtstreeks in je mailbox.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief