De Hasseltse COVID-contactlijn staat voor je klaar

ma, 02/11/2020

Liep je het coronavirus op? Vermijd dan alle contacten en zorg goed voor jezelf! Verder wensen we je veel beterschap. De komende tijd dagen kan je je aan altijd één en mogelijks twee telefoontjes verwachten: eentje van een contactonderzoeker en de andere van de Hasseltse COVID-contactlijn.

 

contactlijn
Deel deze pagina:

Hoe gaat het met je?

Een contactonderzoeker, aangesteld door de Vlaamse Overheid, contacteert je zo snel mogelijk eens er een besmetting is vastgesteld. Hij of zij voert samen met jou een contact- en brononderzoek uit. Met wie kwam je in nauw contact de voorbije dagen? Zo doen we samen ons uiterste best om het virus zo snel mogelijk in jouw omgeving in de kiem te smoren. Je krijgt telefoon van het nummer 02 214 19 19 of een sms van 8811.

Maar ook iemand van de COVID-contactlijn van de stad Hasselt kan je opbellen. Wanneer je huisarts merkt dat je wat extra hulp of uitleg kan gebruiken, bezorgt hij of zij je telefoonnummer aan deze contactlijn. Zij bellen je op en bekijken of je de quarantainemaatregelen snapt en/of dat de vrijwilligers van Hasselt Helpt je misschien kunnen bijstaan. Je krijgt telkens telefoon van het nummer 01123 93 00. Dit telefoontje gebeurt volgens de privacyrichtlijnen!

Kreeg je geen telefoon van de COVID-contactlijn, maar heb je wel hulp nodig? Meld je dan bij Hasselt Helpt.

 

positief getest