Coronavirus: maatregelen en vragen

Update 28/01/2021

Ook onze dienst Sport organiseert sportlessen en sportkampen. Bekijk hier de nieuwe maatregelen en hoe je eventueel kan annuleren.
Lees meer

Update 13/01/2021

Voor de Eerstelijnszone Herkenrode (Hasselt, Zonhoven, Diepenbeek, Herk-de-Stad en Alken) komt er één vaccinatiecentrum op de Grenslandhallensite in Hasselt. Dit wordt het grootste vaccinatiecentrum van de provincie Limburg. Lees meer

 

Bekijk hier wanneer jij je kan laten vaccineren

Update 30/11/2020

 • De winkels kunnen opengaan vanaf 1 december. Dat moet op een verantwoordelijke en veilige manier, geen funshopping.Winkelen moet alleen (tenzij je hulp nodig hebt) en kort (maximaal een half uur) gebeuren. In winkels mag maximaal 1 klant per 10 vierkante meter aanwezig zijn. Steden en gemeenten zullen, samen met de handelaars, ook in de winkelstraten de veiligheid moeten garanderen. Richtlijnen:
  1. Winkel alleen (of met je kinderen of met iemand die begeleiding nodig heeft) en maximaal 30 minuten/ winkel
  2. Houd afstand in de straten én de wachtrijen.
  3. Draag je mondmasker correct.
  4. Wandel rechts.
  5. Ontsmet je handen regelmatig.
  6. Is het te druk? Kom later terug of koop lokaal online! Een handig overzicht vind je op shopinhasselt.be. Bekijk op voorhand de livestream van de binnenstad. Zo kan je je op elk moment een beeld vormen van de te verwachten drukte.
 • Kerst en Nieuwjaar zullen we moeten vieren met ons eigen gezin. Alleenstaanden krijgen wel een kleine toegift: zij zullen hun twee contacten samen kunnen uitnodigen.
 • Voor samenkomsten buiten blijft de regel van vier gelden.
 • De avondklok tussen middernacht en 5.00 uur en het samenscholingsverbod blijven gelden.
 • Er komt een nationaal vuurwerkverbod met Oudjaar.
 • Er komen strengere grenscontroles om te zien of mensen die uit een rode zone komen het fameuze "passenger locator form" invullen. Ook de verplichte quarantainemaatregelen nadien zullen beter worden gecontroleerd.
 • Musea en zwembaden mogen weer open.

Heb je een vraag over het coronavirus?

Blijf op de hoogte: www.info-coronavirus.be/nl/

 • 0800/14.689 (voor vragen over gezondheid en openbare orde)
 • 0800/120.33 (voor vragen over economie)

Mondmasker

Ben je ouder dan 12 jaar, dan is het verplicht om je mond en neus te bedekken met een maskers of een alternatief in stof op de volgende locaties:

Bekijk hier waar je verplicht een mondmasker moet dragen. 

Dienstverlening Stad Hasselt

Open

Hasselt helpt

De stad Hasselt engageert zich om Hasselaren die hulp kunnen gebruiken, in contact te brengen met gemotiveerde Hasselaren of verenigingen die graag willen helpen. Wil je graag helpen of heb je hulp nodig? Registreer je via ons online formulier.

Laat van je horen!

Help! Ben je op zoek naar een luisterend oor of advies? Dan helpen deze organisaties je graag. Er zijn organisaties voor kinderen, tieners, jongvolwassenen, volwassenen, ouders en grootouders.

Organisaties met een luisterend oor en/of advies