Containerpark voor inwoners

Wat

Recycleerbare afval breng je naar het recyclagepark in Kuringen of Sint-Lambrechts-Herk. Leg het daar in de juiste container. Heb je hulp nodig bij het sorteren? Raadpleeg dan de sorteerregels.

Opgelet! Grofvuil breng je naar het recyclagepark voor bedrijven en grofvuil in Kuringen. Met kleine hoeveelheden kan je eventueel naar het containerpark in Sint-Lambrechts-Herk. Betaal met bancontact.

Kostprijs

De toegang tot het containerpark zit in je huisvuilbelasting. Je betaalt dus niets voor je recycleerbare afval.

Voor wie

Je bent gedomicilieerd in Hasselt. Neem je identiteitskaart mee. Breng je afval van een andere persoon, dan moet hij of zij ook in de wagen zitten.

Heb je geen domicilie in Hasselt? Dan krijg je toegang met een tijdelijke toegangsbadge als je:

  • een huis leegruimt na een verhuizing of een sterfgeval – breng dan jouw identiteitskaart en die van je verhuisde familielid, of een overlijdensakte mee.
  • een domicilie in Hasselt hebt, maar geen Belgische identiteitskaart.
  • een toekomstige bewoner bent – breng je identiteitskaart en je huurcontract of eigendomsakte van je Hasseltse woning mee.
  • een Hasseltse student bent – breng je identiteitskaart en je huurcontract van je Hasselts studentenadres mee.

Je krijgt ook (tijdelijk) toegang tot het containerpark voor bedrijven en grofvuil in de Crutzenstraat als je:

  • een tweede woonst in Hasselt hebt of huurt – breng je identiteitskaart en je eigendomsakte of huurcontract mee.
  • een Hasseltse woning verhuurt – breng je identiteitskaart en je eigendomsakte mee.

Vraag je tijdelijke badge aan

Ga naar het containerpark en laat je gegevens registreren bij de parkwachter. Je ontvangt één gratis badge per gezin – bruikbaar door alle gezinsleden, maar niet door anderen. Badge verloren? Meld het meteen aan de parkwachter. Hij blokkeert ze, om misbruik te voorkomen. Probeer het in ieder geval te voorkomen, want het kost je 10 euro. Als je de badge op het einde van de periode opnieuw inlevert, betaal je helemaal niets.

Contact