Containerpark voor bedrijven en grofvuil

Opgelet: coronamaatregelen

  • Heb je enkel grofvuil en/of bedrijfsafval, dan mag je rechtstreeks naar de poort van dit park rijden en moet je niet in de wachtrij van het containerpark voor inwoners aanschuiven.
  • Heb je zowel grofvuil en/of bedrijfsafval als recycleerbaar afval mee, dan moet je eerst aanschuiven in de wachtrij van het containerpark voor inwoners en vervolgens mag je via een binnenweg naar het andere park.

Hoe je bezoek zal verlopen (voorwaarden en livestream), ontdek je hier.

Wat

Sorteer je recycleerbare afval en grofvuil efficiënt. Hulp nodig? Raadpleeg dan de sorteerregels. Breng het afval naar het containerpark voor bedrijven. Leg daar elke bundel in de juiste container.

Voor wie

Hasseltse bedrijven met een toegangsbadge
Hasselaren met een eID

Toegangsbadge aanvragen

Hasseltse bedrijven moeten een toegangsbadge aanvragen. Mail je aanvraag naar reiniging@hasselt.be en haal je badge op in het containerpark.

Kostprijs

Verschillende soorten afval breng je helemaal gratis naar het park. Zijn er zaken bij waarvoor je wel verwerkingskosten betaalt? Dan bepaalt het gewicht van jouw lading de totaalprijs, die je met bancontact kunt betalen.

  • We wegen je auto bij aankomst en vertrek. De computer berekent automatisch het verschil in gewicht.
  • Wil je het liefst snel geholpen worden? Dan vermenigvuldigt de computer het gewicht met het hoogste tarief. Kies je voor de goedkoopste oplossing? Dan rij je verschillende keren over de weegbrug bij de uitgang om dan telkens een specifieke afvalsoort te leveren. Die corresponderen met verschillende tarieven. De parkwachter staat klaar om je daarbij te helpen.
Afvalstof Tarief particulier (prijs per kg) Tarief bedrijf (prijs per kg)
Papier en karton gratis gratis
PMD gratis (in pmd-zak) gratis (in pmd-zak)
Metaal gratis gratis
Kringloop gratis gratis
AEEA elektro gratis gratis
Tuinafval gratis 0,08 euro
Hout gratis 0,11 euro
Vlak glas gratis 0,08 euro
Restplastic gratis (in pmd-zak) gratis (in pmd-zak)
Porseleinen tegels 0,08 euro 0,08 euro
Gyproc 0,08 euro 0,08 euro
Motorolie 0,08 euro 0,08 euro
Grofvuil 0,18 euro 0,18 euro
Roofing 0,18 euro 0,18 euro
KGA gratis 0,35 euro
Asbest 600 kg per jaar gratis
daarna 0,08 euro/kilo
 

Kijk extra uit met asbest: Voorkom gezondheidsproblemen en volg de veiligheidsvoorschriften. Vraag een ophaling aan huis aan bij Limburg.net of breng kleine hoeveelheden zelf naar het recyclagepark.

Lees meer over asbestophaling 

Contact