Compleet Kerst

wo, 20/11/2019

Kerstmis hoort een feest te zijn voor iedereen! Maar dat is het niet altijd. Voor wie zo’n gezellig en warm samenzijn niet zo vanzelfsprekend is, organiseert het stadsbestuur ook dit jaar Compleet Kerst op donderdag 19 december 2019.  

Compleet Kerst
Deel deze pagina:

Feest

Heel wat verenigingen en organisaties bundelen de krachten om een heerlijke feestdis met muzikale animatie op poten te zetten. We nodigen 550 gasten uit die op een moeilijk punt in hun leven staan. Omdat iedereen het verdient om zich onder te dompelen in de gezelligheid van eindejaar.

Op Compleet Kerst krijgen de genodigden voor amper 5 euro een driegangenmaaltijd en een goodiebag, gevuld met gadgets van lokale handelaars. Daarnaast zorgen we ook voor leuke optredens en komen de Kerstman en zijn vrouw op bezoek. 

Het feest vindt plaats op donderdag 19 december in het cultuurcentrum. Tickets zijn te koop bij de betrokken verenigingen. Wil je graag meevieren, maar moet je nog over de streep getrokken worden? Contacteer dan onze dienst Wijkopbouw! (wijkmanagement@hasselt.be - 011 23 90 00)

 

Gouden vrijwilligers

Elk jaar mogen we op meer dan 50 vrijwilligers rekenen, die alles in goede banen leiden. Stuk voor stuk gouden exemplaren. Dankzij hen verloopt Compleet Kerst al jarenlang vlekkeloos. Ook de burgemeester en schepenen dienen mee op. Zo moeten we soms zelfs extra helpende handen weigeren. De dankbaarheid en het enthousiasme van de feestgasten is de grootste beloning. Elk jaar ontstaan er spontaan polonaises en wordt er veel gezongen en gelachen.

Als je je dus zelf wil inzetten voor zij die het minder hebben, weet dat Compleet Kerst alles onder controle heeft. Maar natuurlijk zijn er nog heel wat initiatieven die dit eindejaar je hulp kunnen gebruiken. Verenigingen als Sint-Vincentius en Rotary Club Hasselt, die beide voedselpakketten bedelen, zijn regelmatig op zoek naar geëngageerde vrijwilligers. Spullen en kledij die jij niet meer gebruikt, kan je naar de Kringloopwinkel of een tweedehandsklerenwinkel brengen. Zo bezorg je een ander misschien een prachtig kerstcadeau. En ken je Café Anoniem die thuislozen ondersteunt, Gastvrij Hasselt die klaar staat voor de vluchtelingen? Of vzw De Brug in het klooster van het Heilig Paterke, die elke zaterdag een warme maaltijd aanbieden? Het Volkstehuis niet te vergeten. Allemaal organisaties die je hulp op één of andere manier kunnen gebruiken. Op welke manier je je warm hart ook toont, bedankt om een lichtpuntje in iemand anders leven te zijn! 

Compleet Kerst