Circulair ondernemen

Het stadsbestuur heeft de ambitie en concrete plannen om te evolueren naar een circulaire stad, een stad te worden waar grondstoffen en producten zoveel mogelijk hergebruikt worden en waar hernieuwbare energiebronnen worden ingezet. Samen met projectpartners UCLL, LUCA School of Arts, Springplank vzw en 37 graden CV ontwikkelde de stad de circulaire hub ‘Circulair Werk(t) regio Hasselt’. Deze hub biedt concrete ondersteuning aan ondernemers die meer circulair willen gaan werken. De hub begeleidt ondernemers in de zoektocht naar de juiste partner(s), steeds met de klemtoon op samenwerking met de lokale en sociale economie.

De opdracht van de circulaire hub betreft: 

  • Concrete ondersteuning/begeleiding voor ondernemers die het circulair potentieel van hun bedrijfsprocessen willen laten onderzoeken met aandacht voor matchmaking, het zoeken én vinden van de juiste partner(s) en met klemtoon op samenwerking met de lokale, sociale economie.
  • Lokale en regionale samenwerking tussen ondernemers en andere partners bevorderen en zo circulaire initiatieven stimuleren door de organisatie van netwerkmomenten, infosessies, workshops en ontmoetingsdagen m.b.t. circulair ondernemen. 
  • Het ontwikkelen en ter beschikking tellen van kennis rond circulair werken, business modellen en stappenplannen ter ondersteuning van de lokale ondernemer. Daarnaast worden inspirerende voorbeelden en successen in kaart gebracht en gedeeld. 

Wil je meer weten over circulair ondernemen?

Lees er hier alles over!

Heb je zelf concrete ideeën m.b.t. circulair ondernemen, wil je je bedrijfsprocessen circulair maken, ben je op zoek naar de juiste partner(s) om een nieuw circulair businessmodel te ontwikkelen of heb je een reststroom die hergebruikt kan worden?

Neem dan contact met:  
Koen Windmolders
koen@37graden.eu
0495 20 69 78

Heb je zelf nog geen concrete plannen om circulair te ondernemen maar wil je wel op de hoogte gehouden worden van de voortgang van het project? Bezorg je gegevens dan aan yves.janssen@hasselt.be  

Dit project wordt gerealiseerd door

Logo