Adopteer een boomtuintje

Wat

Adopteer een boomperkje en creëer zo een extra 'groen' plekje in je buurt.  Want die stukjes aarde rondom een boom ogen vaak wat kaal maar zijn de ideale voedingsbodem voor beplanting. Zodra je aanvraag wordt goedgekeurd, mag jij vervolgens je groene vingers gebruiken en zorgen voor de aanplant en onderhoud.

Die goede zorgen, waarvoor de stad je eeuwig dankbaar is, maken we kenbaar aan de buurtbewoners met een naambordje van de adoptie-ouder.

Voor wie

Individuele Hasselaar met groene vingers.

Voorwaarden

  • Plant geen planten met doornen of giftige bessen… Zo blijven voorbijgangers veilig en gezond.
  • Plant geen heesters die hoog kunnen worden.
  • De bodem van het boomtuintje mag max. 5 cm opgehoogd en max. 10 cm gespit worden - zo blijft de boom in uitstekende staat.
  • Je geeft voldoende water.

Kostprijs

Gratis

Hoe aanvragen

Doe een aanvraag en laat weten naar welk boomtuintje je voorkeur uitgaat. Vul het online formulier in. De dienst Groen laat je zo snel mogelijk weten of je aanvraag werd goedgekeurd.


Slechts één bestand.
2 MB limiet.
Toegestane types: gif jpg jpeg png.

De stad Hasselt zal de gegevens die ze van jou ontvangt enkel en alleen gebruiken in het kader van deze aanvraag en geeft ze alleen door aan derden als dat nodig is voor de afhandeling van je vraag. We bewaren ze niet langer dan nodig voor dit doeleinde. Meer informatie over hoe de stad omgaat met je persoonsgegevens kan je terugvinden in de privacyverklaring

Contact