Bibliotheek

Verlengen

Is je boek, strip of dvd zó spannend dat je er nog iets langer van wilt genieten? Verleng dan je uitleentermijn online, kom naar de balie in de bib of bel ons. Dan krijg je van ons een nieuwe inleverdatum. Gratis.

Boeken, cd’s en dvd’s ontlenen

Met je lidkaart leen je gratis boeken, cd’s en dvd’s in beide vestigingen van Bibliotheek Hasselt Limburg. Ga met je identiteitskaart naar de bibbalie en vraag je lidkaart aan. Je betaalt, als Hasselaar, 2,5 euro lidgeld per jaar als je ouder bent dan 18 jaar. Niet-Hasselaren betalen jaarlijks 5 euro lidmaatschap. De lidkaart is gratis voor al wie jonger is dan 18 jaar. Je lidmaatschap blijft één jaar geldig. Raak je je kaart kwijt? Vraag dan aan de bibliotheekmedewerker aan het onthaal om je kaart te blokkeren. Zo voorkom je misbruik. Je kan natuurlijk ook meteen een nieuwe lidkaart aanvragen. Lees meer.

Reserveren

Je vindt jouw boek, cd of dvd in de catalogus. Maar… bij de status staat ‘uitgeleend’. Reserveer het document dan alvast met je lidkaart – online, aan de balie van de bib of telefonisch. Zo ben je er zeker van dat jij als volgende aan de beurt bent.

Zoeken in de catalogus

Ben je op zoek naar een bepaald boek, CD, strip, film...in onze bibs? Dat kan je simpel en eenvoudig opzoeken via de website https://hasselt.bibliotheek.be

Internet, wifi, scannen, kopiëren en printen

 • Internet op een pc: Gratis. Kies een computer en meld je aan met je lidkaartnummer.
 • Wifi: Gratis. Kies jouw favoriete plekje in de bib, meld je aan op het bezoekersnetwerk en surf met je laptop, tablet of smartphone gratis op het internet.
 • Scannen: Gratis
 • Kopiëren / printen
  • formaat A4: 0,20 euro per zwart-wit kopie of 0,80 euro per kleurenkopie
  • formaat A3: 0,30 euro per zwart-wit kopie of 1,50 euro per kleurenkopie

Activiteiten en lezingen voor kinderen en volwassenen

 • Kalender met activiteiten en lezingen in de bib
 • Zondag voorleesdag.Je kan boeken en de bibliotheek niet vroeg genoeg ontdekken! Maar dan heb je natuurlijk ook iemand nodig die verhaaltjes voorleest. En dat is nu net wat we doen in onze bib. Op zondag van 11 tot 11.30 uur is het hoogdag voor kleuters (4 tot 7 jaar) want dan lezen we verhaaltjes voor in onze leeshoek.
 • Boekstart. Ben jij sinds een jaar de trotse ouder van een zoon of dochter? Dan hebben we iets speciaals voor jou. Je krijgt van ons een boekenpakket cadeau.
 • Zin in zomerclub (tijdens de zomervakantie)

Aanbod voor scholen

Onze bib heeft een uitgebreid aanbod van activiteiten voor het:

Leerkachten en docenten kunnen aan een voordeeltarief een leesbevorderingskaart aanvragen.

Aanbod voor slechtzienden

Ben je slechtziend? Dan heeft de bib voor jou een collectie grootletterboeken, luisterboeken en Daisy-boeken. Daisy-boeken zijn luisterboeken die je beluistert met een Daisy-speler, die je gratis in de bib kan uitlenen.

E-reader reserveren

Geen zin om met een zware stapel boeken te sleuren? In onze bib kan je gratis een e-reader lenen in onze vestiging in Kuringen. Interesse? Vul het online formulier in en geef aan welke boeken je graag wil lezen. De volledige lijst met e-boeken vind je in onze catalogus. Wij maken de e-reader voor jou klaar en je krijgt een bericht als de e-reader klaar ligt. Kostprijs: gratis.

Studeer- en werkplaatsen

Zoek je een rustig studeerplekje? Dan ben je heel welkom in onze bib. We hebben meer dan 300 studeer- en werkplaatsen, verspreid over de hele bibliotheek. Lees meer

Contact