Op bezoek in het stadhuis, zonder je eigen huis te verlaten? Heel wat zaken kan je makkelijk regelen via je PC, tablet of smartphone, 24 uur op 24 en 7 dagen op 7.

Elektronische parkeerkaart voor persoonlijk bezoek in een betaalzone

Voor wie

Je woont in een betaalzone.

Wat

Woon je in een betaalzone? Dan kan je een elektronische parkeerkaart voor persoonlijk bezoek aanvragen met 300 gratis parkeeruren.Heb je meer parkeeruren nodig? Herlaad je kaart via de parkeerautomaat of maak een afspraak bij de Verkeerswinkel. 

Waar kan je parkeren met de kaart? Je bezoeker kan hiermee betalen aan een parkeerautomaat in een straat in jouw parkeerzone. Voor betaalzone Centrum kan je persoonlijk bezoek niet parkeren op straat, maar wel op de parkings Astrid, Dusart of Truierbrug.

Bedrag

  • Je ontvangt 300 gratis parkeeruren per jaar. Wil je extra uren op je kaart laden, dan betaal je 1 euro per 5 uur.
  • Voor deze kaart betaal je de eenmalige kostprijs van 15 euro / per stuk. Je kan maximaal 6 parkeerkaarten per gezin aankopen.
  • Bij verlies, diefstal of beschadiging betaal je 15 euro voor een nieuwe kaart.

Veelgestelde vragen

  • Mijn bezoek blijft maar maximum 30 minuten, moet ik hiervoor parkeertijd inzetten? Neen, voor bezoeken korter dan 30 minuten kunnen je bezoekers één keer per dag gebruik maken van het gratis Hasselts halfuurtje. De gratis parkeersessie kan je starten aan de parkeerautomaat.
  • Kan ik een extra parkeerkaart kopen? Meer dan één parkeerkaart heb je niet nodig, maar het kan wel comfortabel zijn. Als je dit extra gebruikscomfort wenst, kan je in de Verkeerswinkel extra elektronische parkeerkaarten aankopen. De kostprijs bedraagt 15 euro per kaart. Per gezin kan je maximaal 6 kaarten aankopen. Een extra parkeerkaart betekent niet dat je 300 gratis parkeeruren bijkrijgt. De parkeeruren zijn namelijk  gekoppeld aan je domicilieadres, en niet aan de parkeerkaart zelf. 
  • Kan ik meerdere bezoekers tegelijk gratis laten parkeren met één parkeerkaart? Ja, met éénzelfde parkeerkaart kan je voor meerdere wagens parkeertijd activeren.
  • Krijg ik volgend jaar opnieuw 300 parkeeruren gratis? Ja, deze uren zijn automatisch beschikbaar vanaf 1 januari 2022.
  • Ik kreeg het afgelopen jaar minder dan 300 uren bezoek, wat gebeurt er met mijn resterende parkeertijd? Je resterende parkeeruren vallen weg. In 2022 krijg je opnieuw 300 gratis parkeeruren.
  • Wij verhuizen, wat doe ik met mijn elektronische parkeerkaart? Mail naar verkeerswinkel@hasselt.be

Hoe aanvragen

Vraag je parkeerkaart online aan.
Zodra je aanvraag verwerkt is, ontvang je een bevestigingsmail.
Heb je geen computer, maak dan een afspraak voor een bezoek op het stadhuis 't scheep.

Contactgevens
Adresgegevens
Aantal kaarten

Per adres maximaal 6 kaarten. Een kaart kost 15 euro/per stuk.

Voorwaarden

Privacy

De stad Hasselt zal de gegevens die ze van jou ontvangt enkel en alleen gebruiken in het kader van deze aanvraag en geeft ze alleen door aan derden als dat nodig is voor de afhandeling van je vraag. We bewaren ze niet langer dan nodig voor dit doeleinde. Meer informatie over hoe de stad omgaat met je persoonsgegevens kan je terugvinden in de privacyverklaring

Hoe start ik een parkeersessie met mijn bezoekerskaart?

Hoe laad ik extra parkeeruren op mijn bezoekerskaart?

Contact