Bestel je gratis bloemenzaad

Bijvriendelijk

Stad Hasselt is verkozen tot bijenvriendelijkste gemeente van Vlaanderen. Insecten in het algemeen en (honing)bijen in het bijzonder krijgen het steeds moeilijker. Naast gebrek aan bloemen als voedselbron, spelen ook het pesticidegebruik, ziekten en verandering van ons klimaat een grote rol.

Hasselaren kunnen actief helpen bij de verdere uitbouw van ons bijenbeleid door een stukje tuin of gazon om te zetten naar bloemenweide. Zo vergroot het aanbod aan voedselplanten. Daarom geven we in samenwerking met de Provincie Limburg 2.000 zakjes bloemenzaad weg. Met één zakje kan je een bloemenweide van 4m² in de tuin aanleggen.

Voor wie

Voor de eerste 2.000 Hasseltse gezinnen ligt er een zakje bloemenzaad klaar. Per adres kan je 1 zakje aanvragen.

Bestellen en afhalen

Bestellen

Je kan helaas niet meer bestellen.
Onze voorraad is op. 

 

Afhalen met bestelnummer

Je bestelling haal je op zaterdag 14 maart 2020 (opgelet: enkel op deze dag) tussen 8 en 16 uur af op de parking op de Centrale Werkplaatsen, Hellebeemden 20. Breng zeker het unieke bestelnummer in je bevestigingsmail mee. Dat mag afgeprint, of op je smartphone. Geraak je er die dag niet? Vraag dan aan je buren of familie om jouw bestelling ook af te halen. Geef dan wel je bevestigingsmail met bestelnummer mee.

Contact