Wensendag - Tanabata

  • Festiviteit
De zevende dag van de zevende maand is het in Japan Tanabata, of wensendag. Hierbij wordt het begin van de zomer gevierd.

Doe een wens
Ook in de Japanse Tuin is er op 4 juli Tanabata/Wensendag.
Dit gebeurd op tanzaku, speciale gekleurde papiertjes waarop je een wens of droom kunt schrijven. Met name om succes te wensen voor je schoolresultaten of carrière, maar ook wensen voor de liefde.

Je kunt je wens niet zomaar ergens ophangen, dit moet echt aan een bamboetak zijn. Dit vanwege de symbolische betekenis van bamboe. De lange, rechte stammen van de bamboe lijken namelijk naar de hemel te rijken. Zo kunnen de takken je wens overbrengen naar de goden, en zo je wens in vervulling laten gaan.

Je kan in de Tuin houten plankjes of gekleurde papierstroken krijgen om je wens op te schrijven. Zelf een vooraf geschreven wens meebrengen kan natuurlijk ook.

Terwijl je door de tuin wandelt is er natuurlijk ook de mogelijkheid om te genieten van Japanse lekkernijen bij de aanwezige kraampjes.

Bestel uw tickets online via www.japansetuin.be
Lees meer

Wanneer

tot

Waar

Japanse Tuin
Gouverneur Verwilghensingel 23
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 6
Senioren 65+, groepen van meer dan 15 personen: € 4,5
Studenten met studentenkaart: € 1
Kinderen tot 12 jaar; UiTpas Hasselt; Klasse Lerarenkaart; cosplay; Riebedebie pas: gratis

Contact

japansetuin@hasselt.be
011 23 96 66

Organisator

Japanse Tuin

Links

http://www.japansetuin.be
Wensendag - Tanabata
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.