Webinar Hoe gezond en evenwichtig plantaardig eten

  • Lezing of congres
  • Gezondheid en zorg
De nieuwe voedingsdriehoek legt de nadruk op meer plantaardige voeding. Een plantaardige levensstijl is niet enkel goed voor je ecologische voetafdruk en voor de dieren, maar ook voor jouw gezondheid. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, betekent plantaardig niet automatisch gezond. En helaas volstaat het ook niet om gewoonweg vlees, vis, eieren en zuivel van je menu te schrappen. Door voedingsmiddelen te schrappen en deze niet volwaardig te vervangen, kan je gezondheid op langere termijn in de problemen komen.

Maar hoe kan je dan gebalanceerd en gezond plantaardig eten? Wat zijn goede plantaardige bronnen van eiwitten? En waar haal je je vitamines vandaan?

Tijdens deze infosessie geven wij basisinzichten over verschillende belangrijke voedingsstoffen en de bijhorende plantaardige opties om een gezond en evenwichtig voedingspatroon te hebben. Tijdens deze sessie gaan wij niet dieper in op de effecten van plantaardige voeding op gezondheid. De rest van de infosessie wordt voorzien om vragen vanuit de groep te behandelen.

Doelgroep: deze infosessie is bedoeld voor mensen die willen starten om meer plantaardig te eten, geen gevorderden.

De sessie wordt gegeven door Evelyne Mertens: wetenschappelijk medewerker KU Leuven (Faculteit Geneeskunde), Master of science in management en beleid van de gezondheidszorg, vrijwillig diëtiste actief bij EVA vzw, gespecialiseerd in een vegetarisch en veganistisch voedingspatroon, beantwoordt al deze vragen - en nog veel meer- tijdens de infosessie "Hoe gezond en evenwichtig plantaardig eten".
Lees meer

Wanneer

tot

Waar

in je kot
thuis
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: gratis

Leeftijd

18+

Contact

wegwijs.limburg@cm.be

Organisator

Christelijke Mutualiteit

Links

https://www.cm.be/selfservice/agenda#/activity/12461/detail
Webinar Hoe gezond en evenwichtig plantaardig eten
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.