Wandelen en fietsen op Rerum Novarum in en rond Hasselt

  • Fiets- of wandelroute
Beweging.net bestaat 100 jaar. Al een eeuw lang komen we op voor iedereen die het moeilijk heeft in de samenleving. Hiervoor werken we samen met onze partners en proberen we samen structurele veranderingen teweeg te brengen. Een eeuwfeest laat ons trots terugblikken op onze verwezenlijkingen, even stilstaan, maar vooral hoopvol vooruitblikken naar de komende 100 jaar!
Rerum Novarum is het moment bij uitstek voor deze viering. In de huidige omstandigheden kunnen we elkaar minder fysiek ontmoeten. Daarom hebben we ervoor gekozen om 100 jaar beweging coronaproof te vieren via enkele wandel- en fietstochten doorheen Limburg.

Het verhaal van de beweging
Onderweg komen de geschiedenis van beweging.net én de verhalen van onze partnerorganisaties tot leven. We gaan op zoek naar straffe mijlpalen en geweldige pioniers, maar kijken ook waar we vandaag staan en blikken vooruit. Een inhoudelijk voorsmaakje kreeg je al in de vorige Visie.

Wandel en fiets mee
Wandel en fiets op de feestdag van O.L.H.-Hemelvaart mee in je eigen bubbel en hou je aan de geldende coronaregels. We ontvangen je op de startplaatsen op donderdag 13 mei van 9 tot 16 uur met een extraatje. Onderweg kunnen zowel kinderen als volwassenen meedoen aan een wedstrijd.

Wandeling Hasselt (4,5 km)
Aan het Bewegingshuis in Hasselt (Mgr. Broekxplein 6) vertrekt een wandeling van 4,5 km. Ze loopt voornamelijk doorheen het centrum en is geschikt voor jong en oud. Voor kinderen zijn aangepaste opdrachten voorzien.

Fietstocht Hasselt en omgeving (37 km)
Je vertrekt aan het Bewegingshuis (Mgr. Broekxplein 6) om via Diepenbeek, Bokrijk en Kiewit na 37 km opnieuw bij het startpunt aan te komen.

De routegidsen vind je hier: https://www.beweging.net/renolimburg

Kun je niet deelnemen op donderdag 13 mei? De wandeling en fietsroutes blijven beschikbaar tot 30 juni 2021.
Lees meer

Wanneer

tot

Waar

Bewegingshuis
Monseigneur Broekxplein 6
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: gratis

Organisator

beweging.net Limburg

Links

https://www.beweging.net/renolimburg
Wandelen en fietsen op Rerum Novarum in en rond Hasselt
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.