Vrijblijvend advies - Ellen Schoenaerts

  • Concert
  • Pop en rock
Ellen Schoenaerts zit niet stil. Ze startte als tekstschrijver voor Tom Pintens, samen maakten ze drie albums die o.a. door Spinvis werden geprezen om de teksten. Na haar lovend onthaalde debuut Feiten (2012, concert CCHA in 2014) en tal van theatrale en muzikale omzwervingen - zoals een tournee met Behoud de Begeerte en de in eigen beheer gedraaide film Liebling - was er in 2020 eindelijk nieuw muzikaal werk: Vrijblijvend advies. Met eigenwijze, bezwerende pop en een scherpe pen zet ze weer een ijzersterk album neer.

“Als Feiten yin is, zou Vrijblijvend advies yang moeten zijn. Er is een soort van aanvaarding over me heen gekomen de voorbije jaren. Daarnaast misschien ook een vorm van dankbaarheid en interne vrijheid. Ik vrees dat ik moet bekennen dat ik het leven - hoe rauw en onvoorspelbaar ook - toch vooral heel erg mooi vind.” 
Ellen Schoenaerts

Feiten stond in teken van liefdesverdriet en greep muzikaal terug naar helden als Jacques Brel, Nick Cave en PJ Harvey. ​Voor Vrijblijvend advies liet vooral het oeuvre van het Franse enfant terrible Benjamin Biolay (tip: check die ‘nieuwe Gainsbourg’!) een sterke indruk na. Het werd een ode aan het leven.

tip
Maak je avond nog méér bijzonder met (het voordelige combiticket voor) het concert van Wende eerder op de avond. Of: de strafste Nederlandstalige muzikantes uit Nederland en België op 1 avond!

“**** Een album dat perfect past bij deze donkere dagen - vol van bezinning en kalmerende wijsheden.” Trouw, 11 december 2020

zang Ellen Schoenaerts / zang & viool Liesa Van Der Aa / band ntb
ellenschoenaerts.com


Lees meer

Wanneer

tot

Waar

CCHA / cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 16
+65: € 16
-25: € 8
ABO6 : € 14
ABO10 : € 13
Kansentarief voor UiTPAS Hasselt: € 3,2

Reservaties

Contact

+32 (0)11 22 99 33

Organisator

CCHA / cultuurcentrum Hasselt

Links

https://www.ccha.be/
Vrijblijvend advies - Ellen Schoenaerts
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.