Vitamine T |Reinhilde Decleir & Anke Somers

  • Lezing of congres
  • Kunst en kunsteducatie
"Ik ga de wereld niet verbeteren, maar er zijn wel mensen waarmee ik werk die zich daardoor beter gaan voelen in de wereld." Dit antwoordde Reinhilde Decleir op de vraag "Hoe wil je de wereld redden?" (Flanders DC magazine van 7april).
Naast actrice voor televisie en theater leidt Reinhilde Decleir Tutti Fratelli, een Antwerps theatergezelschap en ontmoetingsplaats voor alle mensen uit de samenleving. Het is op die plaats dat de kracht en waarde van kunst naar boven komen. En is het misschien net dat wat we de voorbije maanden misten? Deel uitmaken van een wereld waarin kunst zorgt voor verbinding in een verdeelde samenleving?
Hoe kijken we naar de toekomst? Welke rol kan kunst spelen en mogen we zover denken dat kunst de wereld kan redden? Welke rol moet kunst spelen en hoe kan ze prangende uitdagingen als mobiliteit, diversiteit, duurzaamheid in een ander perspectief plaatsen? Of.... beschouwen we kunst eerder als een vlucht? Moet kunst conflicten blootleggen, taboes opzoeken? Pittige vragen! 
Moderator Wim Oris (De Tartarenvzw) legt ze voor aan Grande Dame uit de sociaal bewogen theaterwereld Reinhilde Decleir. Het aanstormend talent van Anke Somers zorgt voor jeugdig weerwerk.

In samenwerking met Citizenne / Vormingplus Brussel, Tutti Fratelli vzw, Vormingplus Antwerpen, Vormingplus - Brugge, Vormingplus Halle-Vilvoorde Arch'educ, Vormingplus Kempen, Vormingplus Midden-en Zuid-West-Vlaanderen, Vormingplus Oost-Brabant, Vormingplus Oostende-Westhoek, Vormingplus regio Mechelen, Vormingplus Volkshogeschool Gent-Eeklo, Vormingplus-Volkshogeschool Vlaamse Ardennen-Dender, Vormingplus Volkshogeschool Waas-en-Dender

Begeleiders: Anke Somers, Bastien Hubens, Reinhilde Decleir, Wim Oris

Wanneer

tot

Waar

Thuis, online
Thuis
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 5
Verhoogde tegemoetkoming - 2.00: € 2

Leeftijd

18+

Reservaties

Contact

vitaminetoekomst@vormingplus.be
011/560.100

Organisator

Vitamine T

Links

https://www.vitaminetoekomst.be/
Vitamine T |Reinhilde Decleir & Anke Somers
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.