Vitamine T | Carolyn Steel

  • Lezing of congres
  • Samenleving
De Britse architecte Carolyn Steel houdt zich vooral bezig met de relatie tussen voedsel en de stad en de ontwikkeling van steden. Voor haar is voedsel geen voorwaarde om te leven; het is de essentie van het leven zelf, de bril waardoor we naar de maatschappij kijken. Het verbindt ons met elkaar en met de wereld. Maar ons huidig productie- en consumptiepatroon heeft een zware impact op onze leefomgeving: klimaatopwarming, verarming van de grond, verlies van biodiversiteit,…  
Toch schrijft Carolyn Steel: “Als we goed kunnen eten (en koken en telen), dan zijn we op weg naar een goed leven.” Hoe moet dat dan, dat ‘goed eten’? Zal technologie ons redden? Mogen we enkel nog biologische groenten eten? En wordt ons eten dan niet veel duurder? Deze vragen leggen we voor aan Carolyn Steel.  
In 2008 verscheen Steels eerste boek 'Hungry City' ('De Hongerige Stad'). Ze presenteerde op de BBC en wordt wereldwijd gevraagd als spreker. Haar nieuwste boek 'Sitopia: How Food Can Save The World' verschijnt in mei 2021 in het Nederlands als ‘Wat gaan we eten?’.  
Voor Vitamine T wordt Steel geïnterviewd door Louis De Jaeger, eco-entrepreneur (tuinarchitectenbureau Commensalist), bezieler van ByeByeGrass en promotor van voedselbossen. 
Deze activiteit kadert ook in de week van de korte keten

In samenwerking met Avansa Brugge, Avansa Citizenne, Avansa Gent-Eeklo, Avansa Halle-Vilvoorde, Avansa Kempen, Avansa Mid-en Zuidwest, Avansa Oost-Brabant, Avansa Oostende - Westhoek, Avansa regio Antwerpen, Avansa regio Mechelen, Avansa Vlaamse Ardennen-Dender, Avansa Waas-en-Dender

Begeleiders: Carolyn Steel, Jane Price, Louis De Jaeger

Wanneer

tot

Waar

Thuis, online
Thuis
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 5
Verhoogde tegemoetkoming - 2.00: € 2

Reservaties

Contact

vitaminetoekomst@avansa.be
011/560.100

Organisator

Vitamine T

Links

https://www.vitaminetoekomst.be/
Vitamine T | Carolyn Steel
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.