Uitgelezen Hasselt

  • Lezing of congres

Tijdens deze editie van Nordic night(s) focussen we ons op de kracht en uitstraling van de Noorse literatuur. Noorwegen is gastland tijdens de Frankfurter Buchmesse en we zijn druk bezig om, samen met de Noorse ambassade en Bozar, een Noorse schrijver naar Hasselt uit te nodigen. 

Het welbekende panel met journaliste Anna Luyten en (gewezen voorzitter van het Vlaams Fonds voor de Letteren) Jos Geysels vist inmiddels de parels uit een selectie intrigerende boeken uit Noorwegen. 

Het is en blijft een tot de verbeelding sprekend land. Favoriete schrijvers zijn Johan Harstad, Per Petterson, Åsne Seierstad, Thomas Espedal, Jo Nesbø en natuurlijk Karl Ove Knausgård, die furore maakte met zijn zesdelige autobiografische roman Min kamp (Mijn strijd). 

Alexia Leysen maakte een theatervoorstelling over hem (KNAUS). Of we hem naar ons land zullen kunnen halen is zeer twijfelachtig, evenals die ander grote schrijver en dichter Jon Fosse, maar check onze website nordicnights.be om te weten te komen wie er uiteindelijk komt…

Wanneer

Waar

Cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Contact

kaartverkoop@ccha.be

With

Nordic reading

Organisator

Cultuurcentrum Hasselt
Uitgelezen Hasselt
Deel deze pagina: