U bent mijn moeder - Sien Eggers/HETGEVOLG

  • Theatervoorstelling
  • Tekst en muziektheater
Een vrouw van tachtig trekt zich terug in zichzelf. Dementie. Het is een hardvochtig proces van verdwijnen. "Ik ben nog de beste van allemaal,” zegt de vrouw over haar buren in het tehuis. Ze blijft dit telkens weer herhalen, tot ze volledig in zichzelf is opgesloten. Als een slak in haar huis.  

U bent mijn moeder toont het verdriet dat zich voordoet als een moeder door de genadeloze tijd achterop dreigt te raken. Herinneringen verdwijnen, voor zichzelf zorgen kan niet meer. Haar dochter wordt verweten er nooit te zijn. We zien hoe een ziekte iemand volledig kan veranderen en tot een vreemde kan maken. Kan je op die manier nog steeds van iemand houden? En houd je dan nog steeds van dezelfde persoon?

Joop Admiraal schreef een eerlijk en aangrijpend beeld over het leven van zijn 80-jarige, demente moeder. In 2005 bewerkte Stefan Perceval de monoloog tot een moeder-dochter-confrontatie. Toen al een indrukwekkende ervaring in onze zaal, vijftien jaar later blaast hij dit universele verhaal weer nieuw leven in!

Sien Eggers speelde recent in CCHA in Dat begint hier al goed (2016), L’étude (2017) en Den beer heeft mij gezien (2020). En je kent haar natuurlijk van series als Van vlees en bloed en Eigen kweek. Hier zien we haar op een andere manier: in een intieme, breekbare dubbelrol die ze vol overtuiging neerzet!

bewerking & regie Stefan Perceval / tekst Joop Admiraal / spel Sien Eggers / © Marit Stocker
hetgevolg.be
Lees meer

Wanneer

tot

Waar

CCHA / cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 8
+65: € 16
Basis: € 16
ABO6 : € 14
ABO10 : € 13
Kansentarief voor UiTPAS Hasselt: € 1,6

Reservaties

Contact

+32 (0)11 22 99 33

Organisator

CCHA / cultuurcentrum Hasselt

Links

https://www.ccha.be/
U bent mijn moeder - Sien Eggers/HETGEVOLG
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.