Tussen 2 Lijnen met Yousra Benfquih - Tussen ongemak en ontroering

  • Lezing of congres
Yousra Benfquih heeft een Master in de rechten, een Master na Master in de mensenrechten, en weldra komt daar nog een doctoraat bij. Toch ligt haar hart vooral in het schrijven. De auteur, dichter en spoken word artieste volgde de opleiding Literair Schrijven aan de Academie van Borgerhout en is de winnares van de text-on-stage wedstrijd Naft voor Woord 2017, waarmee ze in de voetsporen treedt van eerdere laureaten als stadsdichters Maarten Inghels en Maud Vanhauwaert.

Met haar poëzie staat Yousra op talrijke podia, gaande van de Roma tot de Bozar, en speelt ze steeds met het delicate evenwicht tussen donker en licht, tussen humor en ernst, tussen ongemak en ontroering. Ze werkt samen met talrijke organisaties zoals Amnesty International Vlaanderen en Passa Porta.

Nu en dan schudt ze ook een column uit de mouw, die je ziet verschijnen in De Standaard, De Morgen, Knack en Rekto:verso, en maandelijks kun je haar brief aan ‘De Held van de Week’ beluisteren op Radio 1.

In een recensie op Veto klinkt het volgende: “Yousra Benfquih beet de spits af en maakte enorm indruk op het publiek door de combinatie van haar rustgevende stemtimbre en haar intelligente en karaktervolle teksten. De 'poet and columnist by night' werkt overdag ook aan een mensenrechtendoctoraat en dit valt duidelijk op te merken in haar teksten vanwege haar scherpzinnige kijk op hedendaagse maatschappelijke thema’s. Ze bezit de gave om die aan te raken zonder het persoonlijke uit het oog te verliezen.”
Lees meer

Wanneer

tot

Waar

Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart
Martelarenlaan 17
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: gratis

Leeftijd

16+

Reservaties

Organisator

Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart & cultuurcentrum Hasselt

Links

https://bibliotheek.hasselt.be/YousraBenfquih
Tussen 2 Lijnen met Yousra Benfquih - Tussen ongemak en ontroering
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.