Tussen 2 Lijnen met Paul Scheffer - De vorm van vrijheid

  • Lezing of congres
Al sinds Paul Scheffer de val van de Berlijnse Muur meemaakte, is hij geïntrigeerd door grenzen. Naar aanleiding van de vluchtelingencrisis, het vertrek van de Britten uit Europa en de muur die Trump wil bouwen, heeft Scheffer zijn ideeën geordend en verder uitgewerkt in zijn boek 'De vorm van vrijheid'. Voor hem bestaat er geen vrijheid zonder vorm: een open samenleving vraagt om grenzen. Maar hoe voorkomen we dat opnieuw muren worden opgetrokken?
Dit boek komt voort uit zijn veelbesproken essay 'De grens van vrijheid', dat Scheffer schreef voor de Maand van de Filosofie 2016. Gebruikmakend van geschiedenis, filosofie en geografie analyseert hij de hedendaagse globalisering. Daarbij trekt hij ferme conclusies over Europa. 'De vorm van vrijheid' is een urgent boek over ons morele ongemak in de omgang met grenzen.
Een half jaar na de Brexit en midden in de wereldwijde coronacrisis legt Paul Scheffer zijn loep nog eens extra op wat grenzen betekenen voor dit veranderende Europa.
Dit is een verplaatsing van de lezing op 14.3.20 die omwille van de coronamaatregels door zal gaan in het CCHA en NIET in de bibliotheek.

Wanneer

tot

Waar

CCHA
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: gratis

Leeftijd

16+

Reservaties

Organisator

Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart & cultuurcentrum Hasselt

Links

https://bibliotheek.hasselt.be/PaulScheffer
Tussen 2 Lijnen met Paul Scheffer - De vorm van vrijheid
Paul Scheffer
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.