Tussen 2 Lijnen met Johan Op de Beeck - Het complot van Laken

  • Lezing of congres
Johan Op de Beeck, auteur van succesvolle biografieën over Napoleon en Lodewijk XIV, schreef met 'Het complot van Laken' een kloeke misdaadroman. Hij kon niet anders dan feit en fictie vermengen aangezien de rol die Leopold III tijdens de oorlog speelde nog altijd niet helemaal duidelijk is. Hij was op zoek naar de historische 'waarheid' en bleef zo veel mogelijk trouw aan de 'feiten'. Zijn hoofdpersonage Jef van Hooff is geen romanpersonage maar iemand die hij persoonlijk kende. Hij was namelijk de kapper van zijn moeder. En een spion.
Johan Op de Beeck is een meeslepend en gepassioneerd verteller. Hij neemt je mee van de slagvelden naar het paleis in Laken, Capitol Hill in Washington en de war rooms in Londen waar Churchills donderpreken indruk maken. Hij voert vele tientallen historische figuren op maar nergens wordt het verhaal ondoorzichtig. De ultieme waarheid spit Op de Beeck niet boven, maar hij laat vooral zien dat de onderste steen over de rol van de koning tijdens de oorlog nog niet omgedraaid is.

Wanneer

tot

Waar

Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart
Martelarenlaan 17
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: gratis

Leeftijd

16+

Reservaties

Organisator

Bibliotheek Hasselt Limburg

Links

https://bibliotheek.hasselt.be/JohanOpdeBeeck
Tussen 2 Lijnen met Johan Op de Beeck - Het complot van Laken
Cover van het boek Het complot van Laken
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.