Tussen 2 Lijnen met Fleur Pierets - Julian

  • Lezing of congres
Fleur Pierets is kunstenaar, schrijver en activist. Ze zet zich in voor LGBTQ rechten wereldwijd. Haar bekendste performance heet 22, waarbij ze met haar vrouw Julian zou trouwen in alle landen waar het homohuwelijk was toegelaten. Om op een positieve manier gelijke huwelijksrechten onder de aandacht te brengen. Het koppel trouwde in New York, Amsterdam, Antwerpen en Parijs. Na het 4de ja-woord werd Julian ziek en stierf 6 weken later.
Fleur schreef het boek "Julian", een ode aan de liefde en hoe om te gaan met die allesverterende rouw. Het boek werd in september 2019 gepubliceerd bij uitgeverij Das Mag.
In 2018 kreeg Fleur de vraag van het MoMa in New York om een kinderboek te schrijven waarin 2 vrouwen, Fleur en Julian, trouwen in alle landen waar het was toegelaten. In "Love Around the World" blijft Julian leven en Fleur kreeg de kans hun project af te werken. Ook al was het op papier. Het boek verscheen in november 2019 in de VS. De Nederlandse versie wordt binnenkort verwacht.

Wanneer

tot

Waar

Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart
Martelarenlaan 17
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: gratis

Leeftijd

12+

Reservaties

Organisator

Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart & cultuurcentrum Hasselt

Links

https://bibliotheek.hasselt.be/FleurPierets
Tussen 2 Lijnen met Fleur Pierets - Julian
Boekcover Julian
Fleur Pierets
Kinderboek Love around The World
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.