Tussen 2 lijnen #10 - Erwin Mortier

  • Lezing of congres

In het voorjaar verschijnt De onbevlekte, het langverwachte vervolg op Erwin Mortiers bekroonde debuutroman Marcel. Met veel plezier verwelkomen we hem dan ook als afsluiter van dit boeiende en succesvolle Tussen 2 lijnen-seizoen.

De onbevlekte, het vervolg op Marcel
In De onbevlekte keert Marcel terug naar huis, in een laatste poging het verzwegen verleden te doorbreken en uit te vinden waarom hij de naam draagt van zijn aan het oostfront gestorven grootoom. Mortiers vervolg op zijn veelgeprezen en prijswinnende debuut is andermaal een donker familieverhaal, waarin de Vlaamse klei nietsontziend wordt omgewoeld om het duistere verleden aan het licht te brengen. Dit doet Mortier op weergaloze wijze, in zijn verfijnde, suggestieve stijl, waarin geen woord, geen letter, geen komma op de verkeerde plek staat en het wemelt van de trefzekere beelden. Met deze langverwachte, nieuwe roman over de complexiteit van liefhebben bevestigt Erwin Mortier eens te meer tot de absolute topklasse van de Nederlandstalige literatuur te behoren.

Erwin Mortier
Erwin Mortier (°1965) studeerde kunstgeschiedenis in Gent en behaalde het diploma van psychiatrisch verpleegkundige. Van 1991 tot 1999 was hij als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het Museum Dr. Guislain. In 1999 debuteerde hij met Marcel. Het boek werd bekroond met de Gerard Walschap-prijs, de Van der Hoogtprijs en het Gouden Ezelsoor, én werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en de longlist van De Gouden Uil. Een jaar na verschijning waren 40.000 exemplaren verkocht, vertalingen verschenen in het Engels, Duits, Frans en Bulgaars.

Lees meer

Wanneer

Waar

Cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Contact

kaartverkoop@ccha.be

Organisator

Cultuurcentrum Hasselt
Tussen 2 lijnen #10 - Erwin Mortier
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.