Tjimur Dance Theatre

  • Dansvoorstelling
  • Moderne dans

Tjimur Dance Theatre heeft zijn wortels in de Paiwanese minderheid op Taiwan. Ze wonen in de bergen in het zuiden van het eiland en kennen geen geschreven taal. Maar ze communiceren hun emoties door zang en dans.

Choreograaf Baru Mandiljin verliet zijn dorp en ging dans studeren in de grootstad. Enkele jaren later volgde hij zijn hart terug naar zijn geboortedorp om er Tjimur op te richten. En zo gebeurde er iets magisch. Want het gezelschap verbindt op een unieke manier culturele identiteit en artistieke kwaliteit.

Varhung is dan ook gebaseerd op de Taiwanese cultuur, maar Baru Mandiljin geeft er een bijzondere hedendaagse vorm aan, gekenmerkt door spitante beelden, onvergetelijke zang en krachtige energieke hedendaagse dans. Daarbij vormen de woorden anemaq (wat?) en makudja (wat is er gebeurd?) de leidraad doorheen een zoektocht die oost en west, traditie en modernisme, woord en dans verbindt in één subtiele ode aan de levenskracht van de mens.

Tjimur reisde met heel veel succes door Europa. Voor de krant The Scotsman (*****) was het gezelschap het allerbeste van de beroemde Edinburgs festivalmaand, maar ook Herald Tribune en Le Figaro waren met *****-besprekingen danig onder de indruk.

Varhung is een (h)eerlijk portret van mensen op het Aziatische platteland, maar net zo goed van ons, toeschouwers in onze theaterzaal.

Lees meer

Wanneer

Waar

Cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Contact

kaartverkoop@ccha.be

Met

Varhung/Heart to heart - Belgische première

Organisator

Cultuurcentrum Hasselt
Tjimur Dance Theatre
Deel deze pagina: