Tiny Legs Tim

  • Concert
  • Jazz en blues
Tiny Legs Tim (Tim De Graeve, ° 1978) is een virtuoze en getalenteerde slide-gitarist met een direct herkenbare stem, een prima tekstschrijver en een begenadigd songwriter met een sterk gevoel voor melodie en helderheid, wat resulteert in een steeds groter wordende verzameling van persoonlijke composities gebaseerd op zijn eclectische liefde voor blues en rootsmuziek.

“Zelf heb ik mijn eigen signatuur. Als singer-songwriter is het voor mij beginnen te lopen toen ik resoluut koos voor mijn eigen approach en die huist dicht bij de Mississippi Delta. Door heel veel naar muziek van die vooroorlogse bluesmannen te luisteren, is mijn eigen spectrum breder geworden. Ik denk dat ik sinds de release van mijn debuut zes jaar geleden mijn eigen stijl heb gevonden. Een stijl die een breder publiek aanspreekt dan de geboren bluesadepten en aansluiting vindt bij het alternatieve rockcircuit."

Op 27 november komt zijn, zesde studioalbum, “Call Us When It’s Over” (Tiny Legs Tim covert R.L. Burnside) er aan, een ode aan het samen muziek maken na drie maanden muzikaal braakland tijden de lockdown. Na drie maanden van totale isolatie, zonder jamsessies of optredens besluiten Tiny Legs Tim en enkele vrienden eind juni een weekend door te brengen in de The Yellow Tape recording studio. Het doel: vastleggen van de emotionele ontlading en de energie van die eerste keer opnieuw samen spelen.

Vier muzikanten die tot één geheel versmelten in een energieke dans met het publiek, geleid door de zwoele beats van de drums (Bernd Coene), de dirty grooves van de bas (Mattias Geernaert) en de opzwepende dialoog van de gitaren (Toon Vlerick & Tiny Legs Tim).

Op dit moment lijken dit soort scènes en zorgeloze uitbarstingen van levensvreugde iets uit een lang vervlogen tijd, maar zoals Tim het zegt: “We’re always ready to roll, call us when it’s over.”
Ze komen deze cd aan jullie voorstellen in de Muziekodroom.

Samenstelling band:
Tiny Legs Tim – gitaar, zang
Toon Vlerick – gitaar
Mattia Geernaert – bas
Bernd Coene - drum
Lees meer

Wanneer

Waar

Muziekodroom
Bootstraat 9
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 15
VVK: € 12

Reservaties

  • Bel naar 011 23 13 13

Contact

011 25 45 45

Organisator

Move2blues VZW

Links

https://www.muziekodroom.be/concert/tiny-legs-tim
Tiny Legs Tim
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.