The Work of Time

  • Tentoonstelling
  • Installatiekunst
Technologische vooruitgang geeft meer vrije tijd. Dat voorspelde Econoom John Maynard Keynes in 1928. Vreemd genoeg lijkt het, bijna honderd jaar later, dat tijd meer en meer onder druk staat. Wie niet meekan valt uit, wie traag is verliest. Rusteloosheid, stress en uitputting zijn het gevolg niet alleen voor onszelf, maar ook voor de planeet.
The Work of Time is een verkenning van de relaties tussen tijd, kennis en leren. Wat betekent ‘vrije’ tijd wanneer alles in het teken staat van rendement en snelheid? Als machines in een fractie van een seconde al berekend hebben wat we denken, voelen, verlangen, blijft er dan nog ruimte voor trage menselijke processen zoals twijfel, dialoog, democratie,… verbeelding? En wat gebeurt er als we op een totaal andere schaal denken, die niet gekenmerkt wordt door toenemende snelheid, maar juist door extreme traagheid. Huidige problemen zoals de klimaatcrisis of het omgaan met nucleair afval, vragen om urgentie, maar dwingen ons tegelijk om vér voorbij ons eigen begrip van de tijd te denken.
Deze tentoonstelling vloeit voort uit het onderzoekstraject The Politics of Time, waar conflicten en paradoxen van de tijd bestudeerd worden.

Curator: Ils Huygens
Met werken van: Judith Seng, Nelly Ben Hayoun-Stépanian, Teis De Greve, Commonplace Studio, Tim Knapen & Jesse Howard, Maarten Vanden Eynde, Alexis Destoop, Ecole Mondiale, Helga Schmid, Danilo Correale, Andy Weir, Thomson & Craighead.
Lees meer

Wanneer

tot

open op:

  • Maandag van 11:00 tot 18:00
  • Woensdag van 11:00 tot 18:00
  • Donderdag van 11:00 tot 18:00
  • Vrijdag van 11:00 tot 18:00
  • Zaterdag van 10:00 tot 18:00
  • Zondag van 10:00 tot 18:00

Waar

Z33
Bonnefantenstraat 1
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 8
Korting tarief: € 4

Reservaties

Organisator

Z33
The Work of Time
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.