- Steiger + Glass Museum

  • Concert
  • Jazz en blues
Na LABtrio, De Beren Gieren en SCHNTZL opnieuw de ‘new wave of Belgian jazz’ tijdens Piano day(s), mét focus op het label Sdban Ultra.

Steiger
Het Gentse trio Steiger zoekt steevast naar een eigen invulling van het klassieke format van het pianotrio en mengt jazz met rock, elektronica en minimalisme.

De band debuteerde in 2017 met And above all. Voor Give space namen Gilles Vandecaveye, Kobe Boon en Simon Rama op 7 verschillende locaties 7 verschillende songs op. Met het album vervoegden ze meteen de kop van het peloton van de jonge Belgische jazzvernieuwers. Net verscheen het derde album The new lady Llama, met een meer elektronische inslag. Na Gent Jazz, Jazz Middelheim en het prestigieuze 12 Points Festival in Dublin nu ook tijdens Piano day(s)!

“***** Een heerlijk weerklinkende schakel in een wonderlijk uitdijend maar bovenal uitdagend universum.” dansendeberen.be, 9 april 2021
“4,5/5 Een wereldplaat van een trio van wereldklasse.” writteninmusic.com, 27 september 2018

Glass Museum
Ritme en melodie, rust en opwinding. Filmisch, elektronisch én organisch. Met een klassieke inslag ook. In de muziek van Glass Museum lijken die tegenstellingen perfect samen te vallen.

Martin Grégoire en Antoine Flipo creëren een heel eigen universum waarin jazz, elektronica en orkestrale arrangementen versmelten. Debuut Deux kenmerkte zich door een mix van moderne jazzinvloeden à la GoGo Penguin, Mammal Hands en BadBadNotGood met elektronica à la Jon Hopkins, Four tet en Max Cooper. Opvolger Reykjavik (2020) bevestigde en gaat op dat elan verder.

Van Brussel over Iceland Airwaves naar Piano day(s): dé Belgische jazzrevelatie van 2020, mét tegen Piano day(s) 2021 ook nog een nieuw album onder de arm!

“**** Laat je meevoeren door de klanken en geniet van al het moois dat de revue passeert.” dansendeberen.be, 26 april 2020

Steiger piano & keyboards Gilles Vandecaveye / bas Kobe Boon / drums Simon Raman / © Victor Van Hoof, Leon De Backer & Gerd De Kinderen
Glass Museum piano & toetsen Antoine Flipo / drums Martin Grégoire / © Barthélemy Decobecq
facebook.com/steigerjazz & glassmuseum.be


Lees meer

Wanneer

tot

Waar

CCHA / cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 18
+65: € 18
-25: € 9
ABO6 : € 16
ABO10 : € 15
Kansentarief voor UiTPAS Hasselt: € 3,6

Reservaties

Contact

+32 (0)11 22 99 33

Organisator

CCHA / cultuurcentrum Hasselt

Links

https://www.ccha.be/
- Steiger + Glass Museum
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.