speelt De bende van Jan de Lichte - Svínhunder

  • Concert
  • Pop en rock
Michel Bisceglia en Hans Mullens zijn hun leven lang al soulmates. Ze gingen elk hun eigen muzikale weg, maar ze volgden steeds elkaars artistieke avonturen. Beide componisten componeerden en orkestreerden - naast hun vele eigen (jazz)projecten als het Michel Bisceglia Trio en Kameel en samenwerkingen met Buscemi, Arsenal en vele anderen - jarenlang muziek voor (inter)nationale filmprojecten.

sinds kort verenigen ze hun muzikale krachten in Svínhunder: een experimenteel speelveld voor piano, een al dan niet akoestische baslijn, sound design en electronics. In Svínhunder dagen ze elkaar muzikaal uit en combineren ze soundscapes met strijkers in een instrumentaal filmisch geluidsuniversum.

Na Anna uit 2019 en een bijdrage aan het album Piano layers verscheen nu de soundtrack die Svínhunder componeerde voor De bende van Jan de Lichte. Deze langverwachte prestigieuze reeks van Maarten Moerkerke en Robin Pront (D’Ardennen) met o.a. Matteo Simoni, Stef Aerts, Tom Van Dyck en Ruth Beeckmans is al even wereldwijd te zien op Netflix, en dit najaar eindelijk ook op het nieuwe platform van VTM en Telenet.

In februari wordt de soundtrack ook voor het eerst live gespeeld. In CCHA, én met immersive audio. Mono, stereo, surround… immersive: het Soundscape audiosysteem van D&B Audiotechnik brengt de muziekbeleving van artiest én publiek naar een ander niveau. Björk tourde er recent mee door Europa, net als Kraftwerk. In Europese primeur werd de kleine theaterzaal van CCHA eind 2019 door Amptec uitgerust met Soundscape. In februari komt Svínhunder een week werken op dat systeem, gevolgd door een premièreconcert.piano, keyboards & percussie Michel Bisceglia / bas, keyboards, elektronica & percussie Hans Mullens / viool & nickelharpa Didier François / cello & elektronica Mario Villuendas / coproductie CCHA / © Erik Engels
svinhunder.com

 

Wanneer

tot

Waar

CCHA / cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 22
-25: € 11
+65: € 22

Reservaties

Contact

+32 (0)11 22 99 33

Organisator

CCHA / cultuurcentrum Hasselt

Links

https://www.ccha.be/
speelt De bende van Jan de Lichte - Svínhunder
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.