Spalbeek wandelt in het spoor van het blauwe konijn.

  • Route
Zak zeker de volgende weken eens af naar Spalbeek dorp voor een kindvriendelijke wandeling. In de dorpskern en ’t Geheugenlaantje trakteert een blauw konijn je op uitstapjes, weetjes en leuke tafereeltjes.

Het Spalbeeks geheugenlaantje (GPS : Molenstraat 148, Spalbeek) wordt druk bezocht, en belangrijk om te weten, het is niet alleen interessant voor de inwoners van het dorp want in deze openluchttentoonstelling wordt een herkenbaar beeld geschetst van het dorpsleven van de Middeleeuwen tot de jaren '80 van vorige eeuw. Het is mooi om te zien hoe het project verbindend werkt, zowel naar families onderling als naar oude en nieuwe dorpsgenoten: de beelden wekken verhalen en herinneringen op, interessante weetjes worden gedeeld. Aan het eind van de wandeling kan men een blik werpen in de kapel, de oudste gebedsplaats van Hasselt waarin unieke muurschilderingen te zien zijn. Een meevaller : de kapel is op Paasdag van 14 tot 16 u geopend voor publiek.
Lees meer

Wanneer

tot

Waar

't Geheugenlaantje
Molenstraat 148
3510 Spalbeek (Hasselt)

Prijs

Basistarief: gratis

Organisator

Dorpsraad Spalbeek 2.0
Spalbeek wandelt in het spoor van het blauwe konijn.
Het Geheugenlaantje eindigt aan de Kapel van Spalbeek
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.