Schubert in het West-Vlaams - Wannes Cappelle & Nicolas Callot

  • Concert
  • Klassieke muziek
West-Vlaams is de moedertaal van Wannes Cappelle, frontman en stuwende kracht van Het Zesde Metaal. In zijn songs blijft hij die taal trouw, zonder ermee te koketteren. Hij verstaat de kunst om in eenvoudige woorden de complexe werkelijkheid te bezingen. Vooral met zijn dichterlijke vondsten én ontwapenende eerlijkheid wint hij vele zieltjes. Een nummer als Ploegsteert is nu al een onsterfelijke Vlaamse klassieker! 

Wannes Cappelle komt al geruime tijd bij pianist Nicolas Callot over de vloer. Callot won verschillende wedstrijden, was laureaat van de International Johannes Brahms Competition in Oostenrijk en trad op met Antwerp Symphonic Orchestra onder leiding van Philippe Herreweghe. Hij was al eerder in CCHA op bezoek tijdens Piano day(s) 2018.

Nicolas Callot deelde zijn grote liefde voor componist Franz Schubert met zijn West-Vlaamse vriend en vroeg zich af wat het zou geven als die laatste enkele van de schitterende liederen van Schubert zou vertalen in de plastische en poëtische taal die hem zo eigen is?

Beleef dit bijzonder project en luister hoe Cappelle en Callot het werk van Schubert naar hun hand zetten. Een vertalend woordenboek hebben we niet voorzien, want we raden je simpelweg aan te doen wat de albumtitel suggereert: Kom, benevelt mie! zang Wannes Cappelle / piano Nicolas Callot / met dank aan Wilde Westen Kortrijk / © Yoshie Kuwayama & Kattoo Hillewaere
hetzesdemetaal.be & nicolascallot.be

Wanneer

tot

Waar

CCHA / cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 16
-25: € 8
+65: € 16
Kansentarief voor UiTPAS Hasselt: € 3,2

Reservaties

Contact

+32 (0)11 22 99 33

Organisator

CCHA / cultuurcentrum Hasselt

Links

https://www.ccha.be/
Schubert in het West-Vlaams - Wannes Cappelle & Nicolas Callot
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.