- Salon Libeer met het Avanesyan Trio

  • Concert
  • Klassieke muziek
Normaal gezien had tijdens Piano day(s) 2020 het eerste Salon Libeer moeten plaatsvinden. Quod non dus… In het kader van Piano day(s) 2022 werken we aan een nieuwe invulling van de formule, gebaseerd op de muzikale gesprekken die Julien Libeer voert met bevriende muzikanten, bekend als Studio Flagey (Canvas, 2016) en het analoge initiatief van Concertgebouw Brugge. Libeer is immers, behalve een bevlogen pianist, ook een gepassioneerd verteller en een hartelijke gastheer.

Samen met Sevak (cello) en Hrachya Avanesyan (viool) vormt Julien Libeer het vurige Avanesyan Trio. De twee broers, geboren in Armenië, stammen uit een ongelooflijk muzikale familie en zijn beiden later naar Brussel gekomen.

Op het programma staat een zeer bijzonder werk van de Armeense componist Arno Babadjanyan: het Piano trio in fa kruis klein. Een melancholisch en onstuimig werk dat de Armeense ziel als geen ander weet te vatten: op het kruispunt van de Slavische, Oosterse en Westerse cultuur. Boeiende materie om er daarna en tussendoor over door te praten.

In het kader van Piano Day(s) is dit een heerlijke muzikale talkshow die woord en klank harmonieus verbindt!

piano Julien Libeer / cello Sevak Avanesyan / viool Hrachya Avanesyan / © Athos Burez & Aulos 
julienlibeer.net & sevakavanesyan.com

Lees meer

Wanneer

  • zondag 27 maart 2022 van 11:00 tot 12:15

Waar

CCHA / cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 18
+65: € 18
-25: € 9
ABO6 : € 16
ABO10 : € 15
Kansentarief voor UiTPAS Hasselt: € 3,6

Reservaties

Contact

+32 (0)11 22 99 33

Organisator

CCHA / cultuurcentrum Hasselt

Links

https://www.ccha.be/
- Salon Libeer met het Avanesyan Trio
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.