Raamexpo's Jacques & Lise en Benjamin Leroy & Merel Eyckerman

  • Tentoonstelling
  • Meerdere kunstvormen
Duik mee in de leefwereld van twee illustratorenduo's met twee verrassende raamtentoonstellingen. De illustrerende koppels Jacques & Lise en Benjamin Leroy & Merel Eyckerman presenteren elk een pop-up expo in een leegstaand etalageraam. Zo ontdek je tijdens De Illustratieroute nog méér illustratie!

Jacques & Lise

Jacques Maes (1984, Diest) en Lise Braekers (1987, Bree), of kortweg Jacques & Lise, zijn gek op vintage spulletjes, tekenen, vinylplaten en … elkaar! Ze zijn graphic designer van opleiding. Geleidelijk aan liepen hun afzonderlijke opdrachten meer en meer in elkaar over en gingen ze als creatief duo aan de slag.

Bij deze bijzondere raamexpo kruip je in het hoofd van de illustratoren: je ontdekt hun inspiratie, schetsen, try-outs en story boards. Met objecten uit hun boeken geven Jacques & Lise de toeschouwer een unieke inkijk in de wereld die ze creëren in hun boeken.

Adres pop-up expo: Havermarkt 16, 3500 Hasselt

Benjamin Leroy & Merel Eyckerman

Het werk van Benjamin Leroy (1980, Neerpelt) kenmerkt zich door een speelse mix van emotie, humor en absurdisme. Hij bouwt zijn tekeningen graag op in lagen, zodat je in ieder hoekje een nieuw detail kan ontdekken. Merel Eyckerman (1981, Turnhout) is dol op kleur, vormgeven en creëren. Haar werk is sfeervol en kenmerkt zich door elegantie en grote precisie. Hoewel haar illustraties heel herkenbaar zijn, verrassen ze door bijzondere details en subtiele grapjes.

Hun etalageraam is omgedoopt tot een Letterwasserette. Beide illustratoren creëerden een eigen ABC waarbij aan elke letter een tekening wordt gekoppeld. In dit project ontdek je het contrast tussen hun verschillende tekenstijlen in een interactieve en verrassende installatie.

Adres pop-up expo: Gelatineboulevard 5, 3500 Hasselt


Opening

Op zaterdag 13 februari 2021 tussen 14u00 en 18u00 presenteren Jacques & Lise en Benjamin Leroy & Merel Eyckerman hun pop-up expo's in Hasseltse etalageramen. Kom live en vanop veilige afstand kijken hoe hun pop-up expo vorm krijgt. Download het plannetje op villaverbeelding.be.De Illustratieroute is een initiatief van Villa Verbeelding met de steun van de stad Hasselt. De twee raamexpo's kan Villa Verbeelding realiseren dankzij de culturele activiteitenpremie van de Vlaamse Overheid. Het is een nieuw, laagdrempelig alternatief om gratis en veilig van illustratie te genieten. Bovendien geeft Villa Verbeelding jonge illustratoren een bijkomende kans om hun werk te tonen en grijpen we leegstand in de stad aan om prentenboekillustratie meer zichtbaarheid te geven en tegelijk de stad te verfraaien.
Lees meer

Wanneer

tot

Waar

Verschillende locaties in Hasseltse binnenstad
/
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: gratis

Contact

info@villaverbeelding.be

Organisator

Villa Verbeelding

Links

http://villaverbeelding.be
Raamexpo's Jacques & Lise en Benjamin Leroy & Merel Eyckerman
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.