Pinball Mania

  • Tentoonstelling
Ontdek in het Jenevermuseum hét icoon van de cafécultuur uit de jaren 1980: de pinball machine of flipperkast. Na een duik in de geschiedenis, van de eerste spijkertafels tot de meest sofisticeerde klank- en lichtkasten, voel je zelf de vibes dankzij 10 bespeelbare flipperkasten met ronkende namen als Wizard!, Whirlwind en Pirates of the Caribbean.

Je kan er niet naast kijken: de eighties zijn helemaal terug. Denk maar aan de scrunchies, kleding in lila- en andere pasteltinten, slobbertruien en schoudervullingen, remakes van films uit die tijd of TV-series, zoals Stranger Things, vol verwijzingen naar de populaire cultuur van toen.

Daarom plaatst het Jenevermuseum de pinball machine of flipperkast, hét icoon van de cafécultuur uit de jaren 1980, in de schijnwerpers. Overgewaaid uit de Verenigde Staten verschijnt pinball in Europa na de bevrijding midden jaren 1940. Vooral in de jaren 1970 en 1980 was pinball een van de populairste caféspelen. Misschien herinner je je zelf nog de sounds en kicks van de flipperkast?

In Pinball Mania kom je te weten waar het spel vandaan komt en welke ontwikkeling het plankje met spijkers heeft ondergaan voor het de naam flipperkast mocht dragen. Hoe staat het vandaag met de flipperkast? En wat zijn de verhalen achter deze wondere wereld onder glas? Filmpjes, authentieke reclameflyers en flipperonderdelen maken de beleving compleet.

Bovendien duik je er niet alleen in de geschiedenis van de flipperkast, maar je kan ook zelf de vibes voelen dankzij 10 iconische, bespeelbare flipperkasten met ronkende namen als Wizard!, Whirlwind en Pirates of the Caribbean.

Wil je de flipperkasten ten volle beleven? Huur dan op donderdagavond het museum exclusief af voor jouw bubbel. Daag je eigen bubbelgenoten uit voor een heuse pinballcompetitie en sluit daarna af - afhankelijk van de geldende coronaregels – met het degusteren van een jenever of een ander drankje.
Lees meer

Wanneer

tot

open op:

  • Dinsdag van 10:00 tot 17:00
  • Woensdag van 10:00 tot 17:00
  • Donderdag van 10:00 tot 17:00
  • Vrijdag van 10:00 tot 17:00
  • Zaterdag van 10:00 tot 17:00
  • Zondag van 10:00 tot 17:00

Waar

Jenevermuseum
Witte Nonnenstraat 19
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 7
Kansentarief voor UiTPAS Hasselt: € 1,4

Reservaties

Contact

jenevermuseum@hasselt.be
011 23 98 60

Organisator

Jenevermuseum
Pinball Mania
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.