Over kinderrechten - ZondagGasten #9 - Caroline Vrijens

  • Lezing of congres
ZondagGasten. Een talkshow, een gesprek over mens en maatschappij. Gastheer Guido Wevers vraagt zijn gasten om hun licht te laten schijnen op wat ons in de wereld met elkaar verbindt of van elkaar scheidt. Vaak is er een cultureel of maatschappelijk relevant onderwerp en soms wordt er gelinkt aan een evenement in CCHA. Wie zijn de sprekers? Mensen met een verhaal: opiniemakers, schrijvers, wetenschappers, kunstenaars, gewone en ongewone mensen uit Hasselt en de verre omgeving.

Caroline Vrijens werd in 2019 de nieuwe kinderrechtencommissaris. Je kent haar van duidingsprogramma’s als het over kinderrechten en onrecht gaat. “Onrecht heeft me altijd erg geraakt”, vertelt ze. “En ik geloof absoluut in de kracht van verbinding tussen verschillende perspectieven en over beleidsdomeinen heen. Elk kind heeft recht op goede zorg, onderwijs, ruimte om zich te ontwikkelen en bescherming tegen elke vorm van geweld.”

Samen met het team van het Kinderrechtencommissariaat wil ze het perspectief van kinderen en jongeren nog meer binnenbrengen in het politieke en maatschappelijke debat. Een stem geven aan zij die te weinig gehoord worden, met bijzondere aandacht voor kinderen in een kwetsbare situatie.

Met deze ZondagGast steunt CCHA het Netwerk Tegen Armoede. 1 op 10 Vlamingen en 14% van de Vlaamse kinderen leeft in armoede. Onthutsende cijfers voor een van de rijkste regio's ter wereld. Het Netwerk tegen Armoede ijvert vanuit de kennis en ervaring van mensen in armoede voor maatregelen die armoede en sociale uitsluiting structureel kunnen terugdringen. 

moderator Guido Wevers / gast Caroline Vrijens / muziek Conrad Nuyts & Mayte Levensbach / © Koen Broos & Miel Noelanders/PHOGMography
Lees meer

Wanneer

tot

Waar

CCHA / cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 10
+65: € 10
-25: € 8
ABO6 : € 10
ABO10 : € 10
Kansentarief voor UiTPAS Hasselt: € 2,0

Reservaties

Contact

+32 (0)11 22 99 33

Organisator

CCHA / cultuurcentrum Hasselt

Links

https://www.ccha.be/
Over kinderrechten - ZondagGasten #9 - Caroline Vrijens
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.