Orgelconcert door Paul Steegmans (Hasselt)

  • Concert
  • Klassieke muziek
Tijdens de stedelijke concerten ‘Orgel op zaterdag’ valt er elke eerste zaterdag van de maand om 15 uur te genieten van de veelzijdigheid van het Hasselts kathedraalorgel.

Deze concerten zijn uniek in hun soort. Zo worden ze uitgevoerd op een Binvignat-Niehofforgel uit 1793 met het oudste pijpwerk van België. Dankzij de vakkundige restauratie van Guido Schumacher laat dit orgel vandaag de dag opnieuw hemelse barokklanken weerklinken. Ook de uitvoerders dragen bij aan het unieke karakter van de concerten. Toporganisten van over de hele wereld kwamen dit unieke instrument al bespelen.

Paul Steegmans (°1957) studeerde aan het Lemmensinstituut in Leuven piano, orgel en schriftuur. Hij behaalde in 1980 het diploma" Laureaat piano en muziekopvoeding" en in 1985 een eerste prijs fuga.
Zijn compositiestudies aan het K.V.M.C. in Antwerpen bij W. Kersters rondde hij in 1993 af met een eerste prijs compositie. De concertpraktijk van Paul Steegmans bestaat vooral uit het begeleiden van zangers en koren, zowel op piano als op orgel, en hij heeft hiermee heel wat reputatie verworven.
Componist Paul Steegmans werd meermaals bekroond voor zijn piano en orgelwerken, gitaarstukken, koorwerken en kamermuziek. In november 2011 gaf hij een orgelconcert in de Kathedraal van Faro met o.a. eigen composities en improvisaties. In 2012 voerde hij zijn Concerto voor orgel en harmonieorkest "Vita S. Geretrudis" uit in Kuringen samen met de harmonie Nianias o.l.v. Bart Minten.

Improvisatieconcert, afgewisseld met werk van J.S. Bach en P. Steegmans
Lees meer

Wanneer

tot

Waar

Sint-Quintinuskathedraal Hasselt
Vismarkt
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: gratis

Contact

cultuur@hasselt.be
011239528

Organisator

dienst cultuur hasselt
Orgelconcert door Paul Steegmans (Hasselt)
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.