Orgelconcert door Johan Hermans (Hasselt)

  • Concert
Tijdens de stedelijke concerten ‘Orgel op zaterdag’ valt er elke eerste zaterdag van de maand om 15 uur te genieten van de veelzijdigheid van het Hasselts kathedraalorgel.

Deze concerten zijn uniek in hun soort. Zo worden ze uitgevoerd op een Binvignat-Niehofforgel uit 1793 met het oudste pijpwerk van België. Dankzij de vakkundige restauratie van Guido Schumacher laat dit orgel vandaag de dag opnieuw hemelse barokklanken weerklinken. Ook de uitvoerders dragen bij aan het unieke karakter van de concerten. Toporganisten van over de hele wereld kwamen dit unieke instrument al bespelen.

Johan Hermans dankt zijn internationale reputatie als concertorganist aan succesvolle optredens in steden als Sydney, Parijs, Osaka, New York, Moskou, Melbourne, Londen, Hong Kong, Brussel, Krakow, Milaan, Rio de Janeiro, Singapore, St. Petersburg, Tallynn en Washington D.C. Hogere muziekstudies in Leuven, Luik en Pistoia (Toscana) sloot hij af met een Hoger Diploma (Prix d'Excellence) voor Orgel en een tiental Eerste Prijzen en certificaten. Hij doceert o.a. orgel aan het Stedelijk Conservatorium van zijn geboortestad Hasselt en de Stedelijke Academie Genk. Tevens is hij kathedraal- en stadsorganist van Hasselt. Hij is Sub-Dean van de American Guild of Organists' European Chapter. Johan gaf wereldwijd voordrachten en masterclasses aan muziekhogescholen en universiteiten, maakte opnames voor verschillende radio- en tv-zenders in Europa, Amerika en Australië en nam cd's op voor verscheidene internationale cd-labels. Hij beheerst een uitgebreid repertoire met werken van de 14de tot de 21ste eeuw en bracht wereldpremières van nieuwe, hedendaagse orgelwerken. Hij werd tweemaal onderscheiden door de Société Académique "Arts - Sciences - Lettres" in Parijs.

Met werk van J.S. Bach, B.W. Sanders en muziek voor de advents- en kersttijd
Lees meer

Wanneer

tot

Waar

Sint-Quintinuskathedraal Hasselt
Vismarkt
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: gratis

Contact

cultuur@hasselt.be
011 23 95 28

Organisator

dienst cultuur hasselt
Orgelconcert door Johan Hermans (Hasselt)
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.