Orgelconcert door Irena Chribkova (Praag, CZ)

  • Concert
  • Klassieke muziek
Tijdens de stedelijke concerten ‘Orgel op zaterdag’ valt er elke eerste zaterdag van de maand om 15 uur te genieten van de veelzijdigheid van het Hasselts kathedraalorgel.

Deze concerten zijn uniek in hun soort. Zo worden ze uitgevoerd op een Binvignat-Niehofforgel uit 1793 met het oudste pijpwerk van België. Dankzij de vakkundige restauratie van Guido Schumacher laat dit orgel vandaag de dag opnieuw hemelse barokklanken weerklinken. Ook de uitvoerders dragen bij aan het unieke karakter van de concerten. Toporganisten van over de hele wereld kwamen dit unieke instrument al bespelen.

Irena Chřibková is organist van het grootste Praagse orgel in de basiliek van Sint-Jacob in de oude binnenstad van Praag. Ze is een van de grootste Tsjechische concertorganisten. Ze is tevens directeur van het internationaal orgelfestival van Praag en andere cycli van muziek onder de naam ‘Audite Organum’. Ze studeerde orgel aan het conservatorium van Kremsier en aan de academies voor schone kunsten in Praag en in Parijs. Ze gaf talrijke concerten in heel Europa, Japan, Rusland, Israël en de V.S. Irena Chřibková werkt vaak samen met bekende zangers, muzikanten en orkesten. In haar repertoire vind je bijna alle werken van Petr Eben. Haar discografie omvat voornamelijk werken van Tsjechische en Franse orgelliteratuur. Momenteel geeft ze les in Praag. Daarnaast is ze vaak jurylid van verschillende orgelcompetities en voorzitter van het stichtingsfonds ‘Sancti Jacobi Organum’.

Met werk van o.a. C. Balbastre, B. Storace, G. Verschraegen, L. Mozzart, G. Young, J. Weinberger en A. Guilmant
Lees meer

Wanneer

tot

Waar

Sint-Quintinuskathedraal Hasselt
Vismarkt
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: gratis

Contact

cultuur@hasselt.be
011239528

Organisator

dienst cultuur hasselt
Orgelconcert door Irena Chribkova (Praag, CZ)
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.