MP3-luisterroute doorheen Hasselt

  • Fiets- of wandelroute
Via een mp3-speler hoor je grappige, griezelige en ontroerende verhalen over de mooiste plekjes van Hasselt. Onderweg krijg je enkele opdrachten. De verhalen op kindermaat van jeugdauteurs Ed Franck en Kolet Janssen laten kinderen op een andere manier van de gebouwen, beelden en pleinen van Hasselt kijken. De stemmen van acteurs Warre Borgmans en Ianka Fleerackers brengen de verhalen tot leven.

Jeugdauteurs Ed Franck en Kolet Janssen schreven verhalen voor een
unieke mp3-luisterroute voor kinderen doorheen Hasselt
Acteurs Warre Borgmans en Ianka Fleerackers zorgden voor de stemmen

Beleef de stad op een bijzondere manier:
grappig, spannend en soms zelfs een beetje griezelig!

Ed Franck en Kolet Janssen behoren tot het kruim van de Vlaamse jeugdauteurs én ze hebben beiden een band met Hasselt. Ze gingen enthousiast in op de vraag van Het Stadsmus, Villa Verbeelding (de nieuwe naam van het Literair Museum) en de erfgoedcel van Hasselt om verhalen te schrijven voor de mp3-luisterroute Ik zie, ik zie wat jij niet ziet voor kinderen doorheen Hasselt. Ed Franck en Kolet Janssen wandelden samen door Hasselt, gaven hun ogen de kost en kregen ideeën voor mooie verhalen. Acteurs Warre Borgmans en Ianka Fleerackers brachten de verhalen met hun stemmen tot leven.

Een geheimzinnige stem neemt gezinnen met kinderen en (school)groepen mee op een tocht langs de mooiste plekjes van Hasselt. Hij vertelt grappige, spannende en griezelige verhalen op kindermaat en laat de kinderen zo op een andere manier naar de stad laten kijken. Zo zien ze dingen die andere mensen niet zien. Onderweg lossen ze ook enkele opdrachten op.

Als de Langeman met zijn voeten op de keukenvloer staat, zitten zijn hoofd en zijn armen al dwars door het plafond in mijn kamer. Dan kan hij me met zijn lange armen kietelen als ik in bed lig Kolet Janssen.

Sst spits je oren Misschien hoor je haar stem nog fluisteren Ed Franck.


Met het gezin of met de klas
De luisterroute voor kinderen is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Een volwassene begeleidt de kinderen tijdens hun tocht door de stad.
Ook leerkrachten kunnen met hun klas deze luisterroute volgen. De leerlingen luisteren individueel naar de verhalen, maar werken samen om de opdrachten tot een goed einde te brengen. De luisterroute sluit aan bij de eindtermen muzische vorming, Nederlands,
wereldoriëntatie en sociale vaardigheden.


Praktisch
De mp3-luisterroute begint en eindigt in Het Stadsmus en duurt 2 uur. Je kan een mp3-speler huren (1 speler per persoon) aan 1 euro p.p. in Het Stadsmus. Dit is inclusief plannetje en een verrassing op het einde.
Je kan ook met je eigen mp3-speler op pad gaan en de wandeling (zonder verrassing op het einde) gratis downloaden op www.hetstadsmus.be, via de website van de Erfgoedcel Hasselt, www.erfgoedcelhasselt.be of via de website van Villa Verbeelding (de nieuwe naam van het Literair Museum), http://www.villaverbeelding.be/.

Klassen moeten op voorhand boeken bij Het Stadsmus. Zij kunnen de luisterroute wandelen op alle schooldagen vanaf 9 uur, met maximaal 30 leerlingen.
De eerste 50 klassen die de luisterroute boeken, krijgen een gratis boek van Ed Franck of Kolet Janssen voor de klasbibliotheek.


De mp3-luisterroute is een initiatief van Villa Verbeelding (de nieuwe naam van het Literair Museum), Het Stadsmus en de Erfgoedcel Hasselt, met ondersteuning van Toerisme Hasselt.

Het Stadsmus, Guido Gezellestraat 2, 3500 Hasselt www.hetstadsmus.be
Villa Verbeelding, Bampslaan 35, 3500 Hasselt http://www.villaverbeelding.be/
Erfgoedcel Hasselt, Groenplein 1, 3500 Hasselt www.erfgoedcelhasselt.be
Lees meer

Wanneer

  • Maandag gesloten
  • Dinsdag van 0:00 tot 0:00
  • Woensdag van 0:00 tot 0:00
  • Donderdag van 0:00 tot 0:00
  • Vrijdag van 0:00 tot 0:00
  • Zaterdag van 0:00 tot 0:00
  • Zondag van 0:00 tot 0:00

Waar

Het Stadsmus
Guido Gezellestraat 2
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 2
Kansentarief voor UiTPAS Hasselt: € 0,4

Leeftijd

8+

Reservaties

  • Bel naar 011 23 98 90

Organisator

Het Stadsmus (Beiaardtoren Hasselt)

Links

http://www.hetstadsmus.be/content.php?hmID=1823&smID=1729
MP3-luisterroute doorheen Hasselt
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.