Modemuseum Hasselt

  • Tentoonstelling
  • Mode
Het Modemuseum in Hasselt enthousiasmeert je voor mode uit het heden en verleden. Kom eens een kijkje nemen in het sfeervol gerenoveerde zeventiende-​eeuws klooster. Twee keer per jaar zijn er verrassende tentoonstellingen te bezichtigen, met de mooiste looks en meeslepende modeverhalen.

Modemuseum Hasselt is een van de weinige musea in de Lage Landen die exclusief aan kleding en mode gewijd zijn. Het opende zijn deuren voor het publiek op 6 mei 1988.

De collectie, waarvan de basis gelegd werd door de verzameling van de Roemeense scenograaf en kostuumontwerper Andreï Ivaneanu (1936-1989), telt ongeveer 19.000 kledingstukken en accessoires. Samen vertellen ze de geschiedenis van de westerse mode vanaf 1750 tot vandaag.

In dit verhaal krijgen een aantal hoofdstukken bijzondere klemtoon. Zo is de mode van de jaren zestig aanzienlijk vertegenwoordigd. Uniek is eveneens de verzameling designerschoenen en de hoedencollectie, alsook de sterke aanwezigheid van toonaangevende ontwerpers zoals Worth, Doucet, Poiret, Patou, Lanvin, Chanel, Balenciaga, Dior, Cardin, Courrèges, Yves Saint Laurent, Versace en Comme des Garçons. In het verzamelbeleid rond hedendaagse mode krijgen creaties van ontwerpers met Limburgse roots en internationale uitstraling zoals Martin Margiela en Raf Simons extra aandacht. De regionale verankering is ook zichtbaar in de deelcollectie couturekleding en accessoires van Hasseltse gevestigde modezaken uit heden en verleden alsook van Hasseltse inwoners.

Opgelet: Modemuseum Hasselt is soms gesloten voor de opbouw van een nieuwe tentoonstelling. Bekijk de website voor de meest actuele sluitingsperiodes.
Lees meer

Wanneer

  • Maandag gesloten
  • Dinsdag van 10:00 tot 17:00
  • Woensdag van 10:00 tot 17:00
  • Donderdag van 10:00 tot 17:00
  • Vrijdag van 10:00 tot 17:00
  • Zaterdag van 10:00 tot 17:00
  • Zondag van 10:00 tot 17:00

Waar

Modemuseum Hasselt
Gasthuisstraat 11
3500 Hasselt

Contact

modemuseum@hasselt.be
+32 11 239621

Organisator

Modemuseum Hasselt

Links

http://www.modemuseumhasselt.be/
Modemuseum Hasselt
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.