Mindfulness-training Limburg

  • Cursus of workshop
Een Mindfulness-training is een wetenschappelijk onderbouwde training die mentale weerbaarheid vergroot en veerkracht versterkt. Het is een krachtige methode om o.m. met stress en de mogelijke negatieve gevolgen hiervan te leren omgaan. Mindfulness is bruikbaar voor iedereen die actief wil bijdragen aan de verbetering van zijn of haar gezondheid en kwaliteit van leven.

Concreet
Mindfulness betekent aandachtig zijn, opmerkzaam zijn voor wat er in het hier en nu met jou gebeurt.
Je aandacht doelbewust richten op je ervaring van dit moment, zonder oordeel.
Dit lijkt eenvoudig maar dat is het allerminst. Zonder er bij stil te staan leven we vaak vanuit een zogenaamde “automatische piloot”. We zijn druk bezig met plannen, doen en denken en staan nauwelijks stil bij het “hier” en “nu”, bij gewoon “zijn”.
We bouwen stress op en zijn ons hier niet altijd van bewust en die stress kan zich dan vertalen in allerlei lichamelijke of andere klachten. Door te leren om met aandacht in het leven te staan in het hier en nu, kan er een groter bewustzijn ontstaan en kunnen we beter leren omgaan met dat wat zich in ons leven aandient zoals momenten van stress, verdriet, pijn, spanning…
Met aandacht aanwezig zijn in het hier en nu kan geleerd worden door training en oefening.
Een training bestaat daarom uit 8 samenkomsten van 2u30 in een groep van max. 10 personen. Elke samenkomst worden nieuwe oefeningen aangeleerd en theoretische kaders aangereikt. Het is de bedoeling om elke dag +/-45 ' te reserveren om te oefenen (dit gebeurt aan de hand van audio-bestanden). Enkel door oefening kunnen we leren onze automatische patronen te doorbreken.
Het Officenter voorziet alle faciliteiten om coronaproof te werken. Ook werken we in kleine groep van max. 10 personen om de social distancing te kunnen garanderen.
Lees meer

Wanneer

  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot

Waar

Officenter
Hendrik van Veldekesingel 150
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 275
Bij vervangingsinkomen (in twee schijven betalen mogelijk): € 225

Leeftijd

19+

Reservaties

Organisator

In-Mindfulness

Links

http://www.in-mindfulness.be
Mindfulness-training Limburg
In-Mindfulness
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.