Mijn lieve gunsteling - Tussen 2 lijnen #1 - Marieke Lucas Rijneveld

  • Lezing of congres
Tussen 2 lijnen verbindt de passie voor literatuur en maatschappelijke relevantie van drie Hasseltse partners: de Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart, CCHA en boekhandel Grim. Zowel auteurs van fictie als schrijvers van non-fictie komen hier graag het beste van zichzelf geven.

Marieke Lucas Rijneveld (°1991) geldt als één van de grootste talenten van de Nederlandse letteren. In 2015 debuteerde Rijneveld met de meermaals herdrukte dichtbundel Kalfsvlies, die werd bekroond met de C. Buddingh’ Prijs voor het beste poëziedebuut. De Volkskrant riep de auteur uit tot literair talent van het jaar. 

Rijneveld groeide op in een gereformeerd boerengezin in Noord-Brabant en woont tegenwoordig in Utrecht, de stad die haar in 2015 het C.C.S. Cronestipendium toekende. 

Debuutroman De avond is ongemak verscheen in 2018, werd bekroond met de ANV Debutantenprijs en stond op de longlist van de Libris Letteren Prijs 2019. De Engelse vertaling (The discomfort of evening) werd bekroond met de prestigieuze International Booker Prize 2020. 

De tweede dichtbundel Fantoommerrie (2019) werd bekroond met de Ida Gerhard Poëzieprijs 2020 en genomineerd voor de Herman de Coninckprijs voor poëzie 2020. In november 2020 verscheen een nieuwe en wederom bejubelde roman Mijn lieve gunsteling. 

“***** Rijnevelds gevleugelde taal is zo trefzeker dat je als lezer meer dan eens een ongemakkelijk gevoel krijgt, nog meer door de manier waarop iets wordt verwoord dan door wat er wordt gezegd. Laat ons het maar gewoon zeggen: dit is een meesterwerk.” cuttingedge.be
“Voortdenderende roman met hartenbloed geschreven (…) een taalbouwwerk, met veel inventieve, aan de boerenwereld ontleende metaforiek.” De Morgen

auteur Marieke Lucas Rijneveld / interviewer tbc / © Jeroen Jumelet


Lees meer

Wanneer

tot

Waar

CCHA / cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: gratis
+65: gratis
-25: gratis

Reservaties

Contact

+32 (0)11 22 99 33

Organisator

CCHA / cultuurcentrum Hasselt

Links

https://www.ccha.be/
Mijn lieve gunsteling - Tussen 2 lijnen #1 - Marieke Lucas Rijneveld
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.