Lives of Forms

  • Tentoonstelling
  • Installatiekunst
Z33 presenteert de eerste duotentoonstelling van de internationaal vermaarde kunstenaars Kamrooz Aram (IR, 1978) en Iman Issa (EG, 1979). Deze expo, getiteld Lives of Forms, verkent de politieke betekenissen van esthetische vormen.

Curatoren: Tim Roerig & Silvia Franceschini
Iman Issa herinterpreteert bestaande kunstwerken en monumenten. In haar sculpturale installaties zoekt ze nieuwe vormen om dezelfde ideeën, publieke figuren en historische gebeurtenissen op te roepen als die in de originele werken waarnaar ze verwijst. Ontdaan van herkenbare details lijken haar versies in niets op de originelen waarop ze zinspeelt in haar begeleidende teksten. Waar de vorm van een kunstwerk of monument normaal gesproken onveranderd blijft in de tijd, verandert de betekenis van wat het vertegenwoordigt als gevolg van historische ontwikkelingen. Issa’s werken zoeken nieuwe vormen voor die veranderende betekenissen. Welke vormen kunnen de betekenis van een woord, persoon of historisch moment overbrengen?

Kamrooz Arams unieke benadering van schilderen reikt verder dan het canvas. Hij beschildert ook de galeriewanden en maakt zo het tentoonstellingsontwerp onderdeel van zijn kunstwerken. In zijn werk geeft hij ornament een centrale rol in de moderne schilderkunst. Daarmee daagt hij de eurocentrische visie op kunstgeschiedenis uit, waarin ornamentieke kunst vaak als een mindere kunstvorm wordt beschouwd. Arams composities onthullen verrassende parallellen tussen ornamentieke kunst en geometrisch abstracte schilderkunst. Hij creëert onderlinge afhankelijkheid tussen schilderijen, objecten en het tentoonstellingsontwerp. Zo nodigt hij de toeschouwer uit om na te denken over hoe de vorm van museale presentaties onze blik op kunst beïnvloed.
Lees meer

Wanneer

tot

open op:

  • Maandag van 11:00 tot 18:00
  • Woensdag van 11:00 tot 18:00
  • Donderdag van 11:00 tot 18:00
  • Vrijdag van 11:00 tot 18:00
  • Zaterdag van 10:00 tot 18:00
  • Zondag van 10:00 tot 18:00

Waar

Z33
Bonnefantenstraat 1
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 10
Korting: € 5
- 26 jaar: gratis
museumpassmusées: gratis

Reservaties

Organisator

Z33
Lives of Forms
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.