Lezing: het verhaal achter de gevel van het RTT-gebouw in de Paardsdemerstraat door Annemie Reysen

  • Lezing of congres
  • Erfgoed
Met een klein toestel op zak hebben we vandaag alles binnen handbereik: een telefoon, een adresboek, een gps, een fototoestel, internet, … Ooit was dit wel heel anders. Contact leggen met anderen op afstand was tot in de 19de eeuw een complexe aangelegenheid. Tot uitvinders ervoor zorgden dat de menselijke stem via een telegrafielijn kon worden overgebracht.

Wie kent er in Hasselt het RTT-gebouw niet? De komst van 'De Bonnefant' zal binnenkort de herinnering aan dit oude gebouw uitwissen. Het ontstond in een periode van groeiende welvaart waarbij modernistische gebouwen in Hasselt tot stand kwamen. Het RTT-gebouw in de Paardsdemerstraat was een van de eerste ontwerpen van de jongere architect-urbanist Louis van de Vondel. Annemie Reysen vertelt je er tijdens deze KEIK alles over, samen met een korte uiteenzetting over het ontstaan en de ontwikkeling van de telefonie in onze provincie.

Deze lezing kadert in de lezingenreek KEIK: kunst en erfgoed in de kijker.
Lees meer

Wanneer

tot

Waar

Het Stadsmus
Guido Gezellestraat 2
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: gratis

Leeftijd

18+

Contact

hetstadsmus@hasselt.be
011 23 98 90

Organisator

Het Stadsmus

Links

https://www.visithasselt.be/nl/het-stadsmus/lezingen
Lezing: het verhaal achter de gevel van het RTT-gebouw in de Paardsdemerstraat door Annemie Reysen
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.