Lezing: Godfried Guffens' 'Overhandiging van het Vrijheidscharter aan de stad Hasselt door graaf Arnold IV van Loon' door Jo Rombouts

  • Lezing of congres
  • Erfgoed
Het schilderij 'Overhandiging van het Vrijheidscharter aan de stad Hasselt door graaf Arnold IV van Loon' is iconisch voor de stad Hasselt. Godfried Guffens schilderde het in 1846 aan het begin van zijn loopbaan, in volle romantiek.
In 2020 verwierf Het Stadsmus een onbekende voorstudie voor dit werk. Aan de hand van opmerkelijke verschillen met het definitieve werk, dat in het oud Stadhuis hangt, verkent Jo Rombouts de ontstaansgeschiedenis en de betekenis van het werk. Daarnaast toetst hij het aan de kennis over het graafschap Loon en de Hasseltse geschiedenis die er in de 19de eeuw was.

Het Stadsmus onderzoekt, samen met experten en kenners, zijn collectie. Maak om de drie maanden kennis met de interessante resultaten tijdens de lezingenreeks KEIK - Kunst en Erfgoed in de Kijker.
Lees meer

Wanneer

  • zaterdag 11 juni 2022 van 15:00 tot 17:00

Waar

Het Stadsmus
Guido Gezellestraat 2
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: gratis

Leeftijd

18+

Contact

hetstadsmus@hasselt.be

Organisator

Het Stadsmus (Beiaardtoren Hasselt)
Lezing: Godfried Guffens' 'Overhandiging van het Vrijheidscharter aan de stad Hasselt door graaf Arnold IV van Loon' door Jo Rombouts
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.