Leven in de stokerij: opzetten van het beslag

  • Eten en drinken
Het Jenevermuseum maakt zijn eigen jenevers en likeuren volgens aloud recept in een authentieke laat-19de-eeuwse, vroeg-20ste-eeuwse stookinstallatie.
Kom het zelf meebeleven met onze meester-stoker en leerling-stoker!

Vooraleer onze meester-stoker kan gaan distilleren moet hij eerst beschikken over een versuikerd beslag. Want zonder suiker geen alcohol! Daarom maakt hij een beslag van water met 1/3 rogge, 1/3 gerst en 1/3 gerstemout. Het zetmeel in dat beslag wordt afgebroken tot vergistbare suikers. Hoe dit precies in zijn werk gaat legt onze meester-stoker met veel plezier uit.
In 2019 en 2020 wordt onze meester-stoker elke dinsdag en vrijdag bijgestaan door onze leerling-stoker.

Al deze data zijn steeds onder voorbehoud!
Houd de website in de gaten voor eventuele wijzigingen
Lees meer

Wanneer

  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot
  • tot

Waar

Jenevermuseum
Witte Nonnenstraat 19
3500 Hasselt

Contact

jenevermuseum@hasselt.be
+32 (0) 11 23 98 60

Organisator

Jenevermuseum

Links

https://www.jenevermuseum.be
Leven in de stokerij: opzetten van het beslag
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.