Kristof Vrancken - The Sustainist Gaze

  • Tentoonstelling
  • Fotografie
Z33 brengt met The Sustainist Gaze (De Duurzame Blik) de eerste grote overzichtstentoonstelling van fotograaf Kristof Vrancken (BE, °1982). In zijn werk komen ecologie, activisme en fotografie samen.

Fotografie met bessen en planten
De kunstenaar pleit voor een meer duurzame omgang met de natuur. Vrancken kiest bewust voor natuurlijke materialen en mijdt vervuilende chemische producten uit de analoge fotografie. Hij experimenteert o.m. met emulsies van algen, bessen of duizendknoop en gebruikt zonlicht om zijn foto’s te ontwikkelen. Deze trage ambachtelijke werkwijze is een reactie tegen de huidige flitscultuur en vluchtigheid van beelden. Door prints te maken met behulp van planten is de natuur niet alleen aanwezig op beeld, maar ook letterlijk in het beeld. Vrancken overstijgt de klassieke fotografie en verweeft zijn praktijk met andere disciplines zoals design, nieuwe media en wetenschap.

“Ik ben een activist. Ik klim niet op de barricaden maar onderneem actie via mijn kunstenaarspraktijk.”

De Duurzame Blik
Kristof Vrancken maakt deel uit van een ecologische en klimaatbewuste beweging in de kunsten. Hoe kan je als kunstenaar actief en constructief zijn in plaats van enkel kritisch en documentair? Hoe toon je niet alleen een alternatieve blik, maar zet je die ook om in een concrete daad? Kan een artistieke blik aanzetten tot een nieuwe kijk op de natuur en de relatie met de mens? Die vragen staan centraal in zijn artistieke praktijk.
Lees meer

Wanneer

tot

open op:

  • Maandag van 11:00 tot 18:00
  • Woensdag van 11:00 tot 18:00
  • Donderdag van 11:00 tot 18:00
  • Vrijdag van 11:00 tot 18:00
  • Zaterdag van 10:00 tot 18:00
  • Zondag van 10:00 tot 18:00

Waar

Z33
Bonnefantenstraat 1
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 10
Korting: € 5
- 26 jaar: gratis
museumpassmusées: gratis

Reservaties

Organisator

Z33
Kristof Vrancken - The Sustainist Gaze
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.