Kris Dane + Lyenn

  • Concert
  • Pop en rock
Fluwelen stemmen en uitgepuurde muzikale landschappen, gedragen door gevoelige songwriting. Twee van de beste Belgische singer-songwriters - van respectievelijk de beste Belgische albums van 2018 en 2020 - op één avond.

Kris Dane is een romanticus pur sang, wat zich vertaalt in soulvolle popsongs en bloedmooie platen. Hij speelde bij o.a. dEUS en Ghinzu, maar solo krijgt zijn universum pas echt vorm. Zijn eerste platen bleven wat onder de radar, maar instant classic Rose of Jericho uit 2014 (CCHA, 2015) met invloeden van Nick Cave, Bob Dylan en Leonard Cohen bracht daar verandering in.

In 2018 volgde U.N.S.U.I, een atmosferische plaat om helemaal in op te gaan en jezelf volledig in onder te dompelen. Opnieuw een plaat met niks dan troeven: Danes heerlijk doorleefde stem en vocale virtuositeit, teksten met inhoud en emotie, nummers vol sfeer én een prachtige Belgische supergroep met muzikanten van Selah Sue, Melanie De Biasio en AKA Moon.

"***** Wat een bijzonder talent. Paradijselijk met minimalistische, nachtelijke soul- & jazzgrooves." writteninmusic.com, 30 mei 2018

Lyenn is een zoeker, nooit en altijd zeker van zichzelf. Frederic Lyenn Jacques is vooral bekend als bassist van Mark Lanegan en Dans Dans. Eens om de zoveel jaar spreidt hij de eigen vleugels voor een nieuw album. Na het ingetogen Slow healer volgt nu Adrift, opnieuw opgenomen in IJsland met trouwe kompaan Shahzad Ismaily (Bonnie ‘Prince’ Billy, Tom Waits, Chantal Acda…). 
Adrift is een uiterst persoonlijke plaat, waarop hij stilstaat bij de zin en onzin van het leven. Op magistrale wijze laat hij de songs die al jaren in hem sluimeren op de buitenwereld los. Geraffineerd en intrigerend begeestert Lyenn met nummers en klanklandschappen die doen denken aan David Sylvian en Radiohead, aan Jeff Buckley en Mark Hollis.

“**** Spiritueel, aftastend, soulvol en zeer poëtisch… een emotionele groeiplaat.” De Standaard, 8 januari 2020
“**** Een album dat zich behoedzaam vlijt in de schemerzone tussen (post)rock, ambient en jazz.” KnackFocus, 8 januari 2020Kris Dane zang & gitaar Kris Dane / backing vocals Klara Finder / piano Pascal N. Paulus / © Cassandre Sturbois
Lyenn zang, piano & gitaar Frederic Lyenn Jacques / synths & bas Yannick Dupont / gitaar & pedal steel Bart Vervaeck / gitaar Clément Nourry / drums Christophe Claeys / © Guillaume Kayacan & Sebastien Forthomme
krisdane.com & lyenn.com
 

Wanneer

tot

Waar

CCHA / cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: € 20
-25: € 10
+65: € 20
Kansentarief voor UiTPAS Hasselt: € 4,0

Reservaties

Contact

+32 (0)11 22 99 33

Organisator

CCHA / cultuurcentrum Hasselt

Links

https://www.ccha.be/
Kris Dane + Lyenn
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.