Kapermolen Hasselt: Gratis Workshops 'Falun Dafa' - Tijdelijk uitgesteld

  • Sport en beweging
  • Fitness, gymnastiek, dans en vechtsport
Meditatie is een methode met vele gezondheidsvoordelen, maar het wordt vaak over het hoofd gezien door de meeste mensen omdat zij denken dat het ongemakkelijk is. Als ze het echter proberen en deelnemen aan onze Falun Dafa groepsmeditatie, merken de meesten dat meditatie goed is voor het ontspannen van lichaam en geest en dat het helemaal niet zo moeilijk is.

Falun Dafa (Falun Gong) is een zeer oude vorm van Qigong. Qigong is de praktijk van het verfijnen van lichaam en geest door speciale oefeningen en meditatie. De praktijk is door Dhr. Li Hongzhi bekend gemaakt in 1992 en wordt nu over de gehele wereld door meer dan 100 miljoen mensen beoefend.

In Falun Dafa wordt de geest gecultiveerd door zich steeds meer in overeenstemming te brengen met de universele principes, Zhen-Shan-Ren. Dit staat voor: Waarachtigheid, Mededogen, Verdraagzaamheid.

De cultivatie van het lichaam in Falun Dafa bestaat uit een vijftal oefeningen. Er zijn 4 staande oefeningen en één zittende meditatie. De langzaam bewegende oefeningen zijn geschikt voor alle leeftijden en ze zijn gemakkelijk te leren. Ze hebben een zeer positieve invloed op de gezondheid. Na langere beoefening wordt bij het uitvoeren van de oefeningen een meditatieve toestand vereist, een lege doch bewuste geest. Na de oefeningen voelt men zich rustig, kalm en vol energie.

Om de oefeningen te leren of ze samen te doen met anderen kan je iedere maandagavond van 19u tot 20u30 terecht in de turnzaal van zwembad Kapermolen te Hasselt. Iedereen is van harte welkom om mee te doen!

Opgelet! Tijdens de zomermaanden (mei tot eind september) gaan de oefeningen door op het Wereldplein van Domein Bokrijk te Genk. Ook op maandagavond van 19u tot 20u30.

Voor meer info: wilfried.duchamps@telenet.be - 0488/615098
Lees meer

Wanneer

tot

open op:

  • Maandag van 19:00 tot 20:30

Waar

kapermolen turnzaal
Boudewijnlaan 22
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: gratis

Contact

wilfried.duchamps@telenet.be
0488 61 50 98

Organisator

vzw Falun Gong Belgium

Links

http://nl.falundafa.org/
http://nl.falundafa.org/oefensites/hasselt.html
Kapermolen Hasselt: Gratis Workshops 'Falun Dafa' - Tijdelijk uitgesteld
Falun Dafa
Falun Dafa
Falun Dafa
Falun Dafa
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.