Julian - Tussen 2 lijnen #4 - Fleur Pierets

  • Lezing of congres
Tussen 2 lijnen verbindt de passie voor literatuur en maatschappelijke relevantie van drie Hasseltse partners: de Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart, CCHA en boekhandel Grim. Zowel auteurs van fictie als schrijvers van non-fictie komen hier graag het beste van zichzelf geven.

Fleur Pierets (°1973) is schrijver, kunstenaar en LGBTQ-activist. Bij de uitreiking van de Çavaria Lifetime Achievement Award 2019 noemde Jeroen Olyslaegers haar een ‘bewustzijnsrevolutionair’. En dat is dan ook waar Fleur over praat in haar werk: over identiteit en het belang te onderzoeken welke grenzen van onszelf zijn en welke een sociale constructie, over positief activisme en de noodzaak om vaker te kijken naar wat ons bindt, dan naar wat ons uit elkaar houdt.

Ze werkte zeven jaar lang met haar vrouw Julian P. Boom als kunstenaarsduo. Hun bekendste werken zijn Et Alors? Magazine en 22-The project, waar het koppel in alle landen zou trouwen waar het homohuwelijk was toegelaten. Julian stierf na het vierde ja-woord. 

Het boek Julian, over hun werk en het verlies van haar vrouw, verscheen in september 2019 bij Das Mag. Het kinderboek Love around the world - in opdracht van het MoMa - werd in New York voorgesteld in november 2019. Fleur geeft lezingen over de hele wereld en werkt aan een tweede boek, de verfilming van Julian (door Maaike Neuville) en een nieuwe performance.

“Julian is een prachtige ode aan de liefde, waarin geluk en verdriet dicht naast elkaar liggen. Dit intieme verhaal over rouw en verlies geeft bovendien een bijzondere kijk in de in de LGBTQ+ community. Ik heb tranen met tuiten gehuild om dit dappere autobiografische boek.” boekvinder.be

auteur Fleur Pierets
jfpierets.com

Lees meer

Wanneer

tot

Waar

CCHA / cultuurcentrum Hasselt
Kunstlaan 5
3500 Hasselt

Prijs

Basistarief: gratis
+65: gratis
-25: gratis

Reservaties

Contact

+32 (0)11 22 99 33

Organisator

CCHA / cultuurcentrum Hasselt

Links

https://www.ccha.be/
Julian - Tussen 2 lijnen #4 - Fleur Pierets
Deel deze pagina:

Sommige activiteiten zijn mogelijk geannuleerd door de coronacrisis. Check voor de zekerheid even de site van de organisatie.